Han gik på barsel midt i en krise og blev fanget i en shitstorm. Nu forsvarer han sig

USA oplever problemer med forsyningskæder, der skaber mangel på varer og højere priser. Det får kritikken til at ramme landets homoseksuelle transportminister, da han de seneste to måneder har været på fædreorlov.

Transportminister Pete Buttigieg med ægtemanden Chasten og deres to nyfødte børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sociale medier/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er tilbage i amerikansk politik efter to måneders barselsorlov.

Transportminister Pete Buttigieg, der forsøgte at blive Demokraternes præsidentkandidat, blev i slutningen af august far til tvillingerne Penelope Rose og Joseph August.

Han valgte derfor at tage på barsel for at kunne tage sig af børnene, der var for tidligt født, sammen med sin mand Chasten Buttigieg.

Pete Buttigiegs beslutning om at gå på barsel midt i en lammende forsyningskrise er ikke gået ubemærket hen hos Tucker Carlson på Fox News.

Pete Buttigieg blev gift med Chasten Glezman i 2018, da han stadig var borgmester i byen South Bend i staten Indiana. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kamil Krzaczynski/Ritzau Scanpix.

Han kritiserer, at transportministeren »forsøgte at lære at amme«, mens nationen står midt i en krise, skriver New York Post.

Den kritik har Pete Buttigieg, der er en af de første åbent homoseksuelle amerikanske ministre, ikke meget tilovers for.

I et interview med CNN forklarer han, at han ikke betragter sin fædreorlov som »en ferie, det er et arbejde«.

»Jeg vil ikke undskylde overfor Tucker Carlson eller andre (kritikere, red.) for at have taget mig af mine for tidligt fødte tvillinger.«

Pete Buttigieg benytter lejligheden til at kritisere barselsvilkårene i USA, der er markant ringere end i Danmark og EU.

»Det arbejde, vi udfører, er glædeligt, tilfredsstillende og vidunderligt arbejde. Det er vigtigt arbejde. Og det er arbejde, som enhver amerikaner burde kunne udføre, når de byder et nyt barn velkommen i deres familie.«

Adspurgt, hvorfor han ikke har udpeget en vikar under sin barselsorlov, forklarer transportministeren, at han fortsat i et vist omfang har arbejdet under sin betalte barselsorlov.

»I betragtning af mit job (...) forstår og accepterer du, at du bliver nødt til at være tilgængelig 24/7, afhængigt af hvad der foregår. Du bliver nødt til at engagere dig, og det gjorde jeg, selvom det betød, at jeg tog et telefonopkald eller en vigtig beslutning fra et hospitalsrum,« forklarer transportministeren til CNN.