Han er frikendt som morder og vil tilbage på skolebænken – det er de medstuderende ikke meget for

Kyle Rittenhouse er klar til at lægge fortiden bag sig. Han vil gerne være sygeplejerske, men medstuderende siger, at de frygter Kyle Rittenhouse, der dræbte to personer.

 
Tirsdag 23. november blev Kyle Rittenhouse interviewet af den populære Fox News tv-vært Tucker Carlson. Video: CNN. Fox News Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har rettens ord for, at han ikke er morder. Det gør dog ikke en gruppe studerende på Arizona State University mere trygge ved at have 18-årige Kyle Rittenhouse tilknyttet campus.

Dette stod klart, da Kyle Rittenhouse efter sin historiske frifindelse gav udtryk for, at han ville tilbage og studere på Arizona State University, hvor han har fulgt flere kurser.

Oplysningen udløste ifølge The Guardian protester fra flere studenterforeninger tilknyttet Arizona State University.

Studerende beskriver Kyle Rittenhouse som et »fascistisk ikon« og en »voldelig, blodtørstig morder« og opfordrer universitetet til at forbyde Kyle Rittenhouse at følge undervisningen.

»Vores campus er allerede usikker (...), og vi vil gerne mindske denne fare så meget som muligt,« lød det blandt andet i en erklæring fra talspersonen for Students for Socialism ASU.

Kyle Rittenhouse var i november på anklagebænken, da han under en demonstration til fordel for Black Lives Matter i byen Kenosha i delstaten Wisconsin skød og dræbte to personer og sårede yderligere en.

Retssagen fik stor international bevågenhed. Kyle Rittenhouse blev frifundet, fordi det ikke var muligt for anklagerne at bevise, at han ikke handlede i selvforsvar, hvilket teenageren selv har begrundet skuddene med.

Ingen kontrol med kriminel baggrund

Arizona State University har oplyst til mediet 12News, at Kyle Rittenhouse ikke har gennemgået den officielle optagelsesproces for at blive opskrevet på de sygeplejerskekurser, som han gerne vil følge.

»Vores optegnelser viser, at han i øjeblikket ikke er tilmeldt,« forklarer en talsperson ifølge USA Today.

Han præciserer, at Kyle Rittenhouse følger et online kursus for såkaldte »non-degree seeking students«. Kyle Rittenhouse fortalte ellers i retten, at han fulgte et kursus for sygeplejersker på universitetet.

Studenterforeningerne opfordrer universitetet til at nægte at give Kyle Rittenhouse adgang til universitetet. Det afviser Arizona State University.

Kyle Rittenhouse kan stadig ansøge om at tage de relevante sygeplejerskekurser på Arizona State University, oplyser universitetet til New York Post, lyder det.

»Enhver kvalificeret person kan ansøge om optagelse.«

Talspersonen forklarer også, at universitetet ikke kontrollerer studerendes kriminelle baggrund. Kyle Rittenhouse kunne derfor have fortsat med sine onlinekurser, selvom han var blevet fundet skyldig.