Han blev kaldt »wifebeater«. Nu siger han, at »ingen kan føle sig trygge«

I forbindelse med en prisoverrækkelse kom den omstridte Hollywood-stjerne, Johnny Depp, med et alvorligt budskab. Han beskylder nemlig cancel culture for at være skyld i hans modgang, og nu advarer han andre.

 
Til en filmfestival i Spanien udtaler Johnny Depp sig om hvordan ved cancel culture har påvirket ham. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Andreas Hein Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen kan føle sig sikre fra folkedomstolens kritiske blikke.

Det mener den 58-årige, Johnny Depp, der i en tale til San Sebastián Film Festival, gav sit syn på, hvordan cancel culture har påvirket hans liv. Depp deltog i festivalen som vinder af den såkaldte Lifetime Achievement Award.

De fleste kender Johnny Depp som den fordrukne pirat fra »Pirates of the Carribean« eller som den stille, lidt underlige karakter i »Edward Scissorhands«. Han havde sin storhedstid igennem 00erne, og gennem film efter film blev han til et velkendt Hollywood-ikon.

Men den fordrukne pirat var ikke et billede langt fra virkeligheden. Gang på gang begyndte Depp nemlig at møde fuld op på filmsættet, og i 2020 dukkede de første voldsanklager mod ham op.

Amber Heard og Johnny Depp i oktober 2015 ved London Film Festival. Parret gik fra hinanden i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix.

Depp, der i 2011 havde mødt skuespilleren Amber Heard, blev efter 15 måneders ægteskab beskyldt for at være voldelig. Rygterne gik, og medierne levede højt på Hollywood-stjernens plettede ry. Det britiske medie The Sun var et af dem. De døbte nemlig Depp »wife-beater« kort efter anklagerne.

Og det var her, bølgerne skvulpede over for Depp. Han lagde sag an mod mediet, der påstod, at han mindst 14 gange siden 2014 skulle have slået sin hustru. Depp benægtede samtlige anklager og påpegede i stedet, at Amber Heard var den voldelige i forholdet.

Retssagen blev scene for en række pinlige og ganske absurde historier fra parrets ægteskab. Herunder historien om hvordan Amber Heard, eller en ven til hende, skulle have skidt i parrets seng. Dette blev allerede luftet første dag i retten, hvilket medførte, at »Amber Turd« resten af dagen trendede på Twitter.

Depp endte med at tabe retssagen mod The Sun, og dommeren fandt, at øgenavnet »i det væsentligste var rammende«.

Cancelkulturen mod Hollywood

Den verdensomspændende filmstjerne, Johnny Depp, må derfor fortsætte kampen om at rense sit navn, hvilket onsdagens tale til filmfestivalen var et godt eksempel på.

»De forskellige bevægelser kom med, hvad jeg går ud fra, var de bedste intentioner – dog er det gået så meget over gevind, at jeg kan love jer, at ingen kan føle sig trygge,« sagde Depp i sin tale, hvilket muligvis var et fingerpeg mod #metoo-bevægelsen.

Depp har hele tiden hævdet sin uskyld. Blandt andet dukkede en historie op om, at Amber Heard skulle have kastet en vodkaflaske efter ham, da han kom for sent til hendes 30-års fødselsdag. Det havde angiveligt betydet, at Johnny Depps ene finger var røget af.

Men på trods af Depps forsøg på at rense sit navn, har hans karriere taget slagene for de tunge anklager og tabte retssager. Sagerne har nemlig betydet, at han blev fyret fra sine primære store skuespillerjob som kaptajn Jack Sparrow i Disney's »Pirates of the Caribbean« og som Gellart Grindelwald i Warner Bros' »Fantastic Beasts and Where to Find Them«.

Tidligere har blandt andet Meryl Streep, Ian McKellen og Robert De Niro modtaget San Sebastiáns Lifetime Achievement Award.