Ghislaine Maxwell instruerede Jeffrey Epsteins ansatte nøje: »Se intet, hør intet, sig intet«

Fjerdedagen i retssagen mod Ghislaine Maxwell bidrog med nye detaljer om, hvordan overgrebene og misbrugene kunne fortsætte, uden at ansatte meldte Jeffrey Epstein til politiet: De fulgte klare regler og en nøje udtænkt manual.

 
Jeffrey Epsteins samlever gennem mange år, Ghislaine Maxwell, blev i sommeren 2020 anholdt. Video: CNN/Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var helt klare regler for de ansatte, forklarer Jeffrey Epsteins mangeårige husbestyrer i hans hjem i Florida på fjerdedagen i retssagen mod Ghislaine Maxwell.

Husbestyrer Juan Alessi var indkaldt som vidne, da det – ifølge hans udsagn i retten – var Ghislaine Maxwell, der i 2001 eller 2002 gav ham en instruktionsbog, der instruerede personalet i, hvordan de skulle administrer den i dag afdøde rigmands hjem.

Manualen indeholdt flere detaljer om, hvordan personalet skulle opretholde ekstrem diskretion over for Epstein, Maxwell og deres gæster i hjemmet, skriver CNN.

»Husk at se intet, hør intet og sig intet andet end at besvare spørgsmål rettet mod dig. Respekter deres privatliv,« læste Juan Alessi højt fra manualen i retten.

Han tog reglerne som en advarsel om at tie om alt, hvad han så:

»Det var en slags advarsel (...) jeg skulle være blind, døv og stum.«

I retten kunne Juan Alessi også læse højt, at alle udefrakommende med spørgsmål om Epstein og Maxwells gøren og laden skulle afvises:

»Medmindre andet er instrueret, må du aldrig afsløre hr. Epstein eller fru. Maxwells aktiviteter eller opholdssted for nogen.«

»Mange, mange, mange kvinder«

Ghislaine Maxwell er i retten i New York anklaget for i flere tilfælde at have taget del i de mange seksuelle overgreb på unge piger, som Epstein stod bag. I retten beskyldes Maxwell også for at have spillet en afgørende rolle i det pyramidespil, der betød, at pigerne blev sendt rundt mellem Jeffrey Epsteins luksusejendomme, hvor de blev misbrugt.

Juan Alessis erindringer, som dækker perioden fra 1991 til 2002, hvor han arbejdede for Epstein, vidner om, hvor involveret Ghislaine Maxwell var i Epsteins liv. Ifølge husbestyren opholdt hun sig »95 procent« af tiden sammen med Epstein.

Epstein brugte de fleste weekender – han ville typisk ankomme torsdag eller fredag og rejse igen mandag eller tirsdag – og ferier i huset, hvor Juan Alessi og de andre ansatte drev boligen, »som var det et femstjernet hotel«, forklarer han.

Fra 1991 og frem opholdt Maxwell sig mere og mere i huset og »overtog styringen og driften« af det.

Der var »mange, mange, mange kvinder«, der besøgte huset i den årrække, erindrer Juan Alessi.

Når kvinder sad ved poolen, var de topløse 75 til 80 procent af tiden, mens de hang ud med Maxwell og Epstein, forklarede han i retten ifølge The Guardian.

Han huskede specifikt to piger, der kom i huset, som han dengang mente var mindreårige.

Den ene var Jane, som hun blev kaldt i retten, da hun vidnede tirsdag og onsdag.

Den anden var Virginia Giuffre, der har anlagt en sag mod britiske prins Andrew, som hun anklager for at have misbrugt hende. Hun anklager Epstein og Maxwell for det samme. Både Maxwell og prinsen benægter alle anklager.

Juan Alessi husker, at han mindst to gange hentede Jane ved hendes gymnasium og kørte hende hjem til Epstein. Han erindrer også at have kørt begge piger ud til Epsteins fly.

Ved en lejlighed husker Juan Alessi, at han fandt en dildo, da der blev gjort rent i Epsteins massagerum. Der blev ved en anden lejlighed fundet et læderkostume i en kurv.

Flere af de piger, der har anklaget Epstein – og Maxwell – for seksuelle overgreb, har forklaret, at overgrebene ofte startede ved, at de blev bedt om at give Epstein massage.

Juan Alessi har ifølge sit vidneudsagn ikke set deciderede overgreb ske, og han giver heller ikke svar på, om han dengang vidste, hvad der foregik.