Flertal ikke i tvivl: Ønsker, at Trump stiller op som præsident igen

Donald Trump er stadig en ganske populær herre hos republikanerne, hvor et flertal ifølge en ny meningsmåling ønsker, at han stiller op som præsident igen.

Der er ikke mangel på opbakning til den tidligere præsident. Ny meningsmåling viser, at 66 procent af republikanerne ønsker, at Donald Trump stiller op som præsident igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin C. Cox/AFP/Getty/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skulle nogen være i tvivl, er Donald Trump stadig en populær mand hos republikanerne.

Står det til et flertal af republikanerne, skal den tidligere præsident gå efter at blive partiets præsidentkandidat frem mod valget i 2024.

En ny meningsmåling fra Quinnipiac University viser således, at 66 procent af republikanerne ønsker Trump som præsident igen. Kun 25 procent mener ikke, at den tidligere præsident bør forsøge igen.

Det skriver The Hill.

Den repræsentative undersøgelse viser også, at 85 procent af de adspurgte republikanere ønsker, at hvis ikke de kan få Trump som kandidat, bør en fremtidig kandidat i det mindste være enig med ham. Kun ti procent tilkendegav, at de ønsker en kandidat, der fører en anden politik end den tidligere præsident.

Donald Trump har siden sit valgnederlag i efteråret 2020 bosat sig i Florida, hvor han har lanceret »forummet« »From the Desk of Donald J. Trump«, hvorfra han skriver om sine synspunkter om aktuelle ting.

Trump har endnu ikke annonceret, om han agter at forsøge at blive præsident igen, men har ikke afvist ideen.

»Jeg tror, ​​at amerikanerne bliver meget, meget glade, når jeg offentliggør en ganske bestemt bekendtgørelse,« lød det fra den tidligere præsident, da han tidligere på måneden blev spurgt af den konservative forfatter og politiske aktivist Candace Owens, om han ville stille op igen.

»Jeg er fuld af entusiasme og ser frem til at offentliggøre denne meddelelse på det rette tidspunkt. Det er dog stadig tidligt (i forhold til præsidentvalget i 2024, red.),« sagde han i interviewet.

Meningsmålingen bekræfter, hvordan Trump stadig har magt over partiet, selv om han ikke længere er præsident, siger analytiker Tim Malloy fra Quinnipiac University til The Hill.

»Tallene viser, at et stort flertal republikanerne vil have Trump til at stille op igen, og hvis de ikke kan komme til at stemme på Trump, foretrækker de nogen, der er enig med ham.«

Flere retssager venter

Inden Donald Trump fra sit domicil i Florida beslutter sig for, om han endnu en gang vil forsøge at blive præsident, venter der ham potentielt flere større retssager.

Onsdag kunne Manhattans distriktsanklager offentliggøre, at de har indkaldt en såkaldt storjury, som ventes at beslutte, om Donald Trump skal tiltales. En grand jury bliver udpeget af retten for at afgøre, om en konkret straffesags fakta og anklagepunkter er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i sagen.

I dokumenter indgivet til retten har distriktsanklager Cyrus Vances kontor udtalt, at det efterforsker »mulig omfattende og langvarig kriminel adfærd« i The Trump Organization, herunder skatte- og forsikringssvindel samt forfalskning af forretningsresultater. Ulovlighederne skulle have fundet sted, inden Trump blev præsident.

Justitsministeren i New York, Letitia James, har også oplyst, at hun har indledt en strafferetlig efterforskning af Trumps organisation. Efterforskningen går blandt andet på, om organisationen har opgivet falske ejendomsværdier for at sikre lån og opnå økonomiske og skattemæssige fordele.

Trump, der forlod præsidentposten i januar, afviser alle beskyldninger.