FBI går i land på Epsteins private »orgie-ø« – leder efter beviser mod inderkreds

Nogle af de værste overgreb mod mindreårige piger er foregået på rigmandens Jeffrey Epsteins private ø, mener anklagere.

Rigmanden Jeffrey Epstein har ejet den caribiske ø Little St. James siden 1998. Her har han holdt flere store fester, hvor kvinder er blevet misbrugt, mener ofrenes advokater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marco Bello

Selv om den pædofilianklagede milliardær Jeffrey Epstein har taget sit eget liv i sin fængselscelle, ser sagen om hans omfattende sexhandel med mindreårige ud til at fortsætte.

I nat dansk tid gik en større gruppe agenter fra FBI og andre politifolk i land på Epsteins private ø i Det Caribiske Hav.

Jeffrey Epstein købte øen Little Saint James for mere end 50 millioner kroner i 1998 og har opført en enorm ejendom på øen. Litte Saint James har i pressen fået tilnavne som »orgie-øen« og »Pedophile Island«.

Ifølge advokaterne for nogle af de kvinder, som anklager Epstein for at have misbrugt dem seksuelt og handlet dem som sexslaver, er det på Little Saint James, at nogle af de værste overgreb har fundet sted.

Trods mange rygter er det stadig uvist, hvad der er foregået på øen det seneste årti. Ifølge ABC News leder politiet nu efter beviser mod Epsteins »inderkreds« på øen.

Kendte i venneflokken

I sidste uge blev retsdokumenter på flere tusind sider fremlagt i sagen mod Jeffrey Epstein. Her beskyldte den dengang 17-årige Virginia Roberts Giuffre rigmanden for at have tvunget hende til sex med blandt andet den britiske Prins Andrew. Det skulle være foregået på Little Saint James, hvor Epstein har holdt flere store fester.

Virginia Giuffre hævder også, at hun har set USAs tidligere præsident Bill Clinton på øen, men det er ikke bekræftet.

Sagen mod Jeffrey Epstein har været sprængfarlig for flere af rigmandens magtfulde venner, der talte folk som præsident Donald Trump, Prins Andrew, den afdøde fysiker Stephen Hawking og Bill Clinton med flere. Ingen af disse er dog officielt anklaget for at have deltaget i sexorgierne eller have begået overgreb.

Virginia Giuffre anklagede desuden Epstein for at have tvunget hende til sex med en række af USAs fremmeste politikere og forretningsfolk, blandt andet den tidligere demokratiske flertalsleder i Senatet George Mitchell og den tidligere guvernør i New Mexico Bill Richardson.

Ikke tilstrækkeligt tilsyn med cellen

USAs justitsminister, William Barr, lovede i går, at sagen om Epsteins sexhandel vil fortsætte, og at ofrene vil blive behandlet retfærdigt.

»Lad mig forsikre jer, denne sag vil fortsætte mod enhver, som var medskyldig. De medsammensvorne skal ikke slappe af. Ofrene fortjener retfærdighed, og det vil de få,« sagde William Barr ifølge CNN.

Han sagde i øvrigt også mandag aften, at der har været »alvorlige uregelmæssigheder« i det fængsel i New York, hvor Epstein lørdag blev fundet død i sin celle efter sit formodede selvmord.

Epsteins celle blev ikke overvåget grundigt, på trods af meldinger om, at han Epstein tidligere havde prøvet at tage livet af sig, sagde justitsministeren. Der skulle have været ført tilsyn med cellen hver halve time, men i flere timer forud for Epsteins død, blev cellen ikke tjekket.

William Barr har nu iværksat en større undersøgelse af Epsteins død.

Epstein blev tilbage i 2008 dømt i Florida for misbrug af mindreårige, men slap dengang med en kort fængselsstraf.

66-årige Jeffrey Epstein stod anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Sagen mod ham fortsætter ikke efter hans død.