Et efterhånden sjældent syn: 38.000 tilskuere til baseballkamp

Da baseballspillerne fra de to hold Texas Rangers og Toronto Blue Jays kunne løbe på banen mandag, skete det til råb og hujen fra 38.000 tilskuere, der fysisk var til stede på det næsten udsolgte stadion. En begivenhed, præsident Joe Biden kalder »uansvarlig« og »en fejltagelse«.

Et efterhånden sjældent syn: 38.000 tilskuere til baseballkamp i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Ritzau Scanpix

Et sjældent, ja måske ligefrem eksotisk, syn var det, da 38.000 glade tilskuere mødte op på stadion mandag, hvor de kunne heppe på deres hold, spise hotdogs og mærke stemningen af den gamle verden.

Det er baseballklubben Texas Rangers, der kunne byde de mange fans velkommen på det næsten udsolgte stadion Globe Life Field i Arlington, hvor de i holdets åbningskamp kunne tage imod Toronto Blue Jays.

Det er første gang, siden coronapandemien lukkede ned for alle større forsamlinger, at en sportsbegivenhed i USA finder sted med fuld kapacitet, skriver CNN.

Texas Rangers er det eneste Major League-baseballhold, der tillader fuld kapacitet på deres stadion. Det skyldes statens republikanske guvernør, Greg Abbott, der har valgt at ophæve påbud om mundbind og tilladt virksomheder og butikker at holde åbent. En beslutning, der går imod de føderale retningslinjer.

»Det føltes, som om det var min debut igen. Det var en god følelse at have publikum der, som heppede på os,« sagde Rangers-spilleren Isiah Kiner-Falefa efter kampen.

Fansene skulle bære mundbind under kampen, bortset fra, når de ville spise eller drikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Pennington/AFP/Ritzau Scanpix.

På Texas Rangers hjemmeside stod det inden kampen beskrevet, at alle fans under kampen skulle bære mundbind, »undtagen når de aktivt spiser eller drikker«.

Allerede inden kampen kaldte USAs præsident, Joe Biden, beslutningen om et fyldt stadion »en fejltagelse« i et interview med sportskanalen ESPN.

»Det er en beslutning, de har taget. Jeg synes, det er en fejltagelse. De burde lytte til Dr. Anthony Fauci, forskerne og eksperterne. Jeg synes ikke, at ​​det er ansvarligt,« sagde præsidenten i interviewet.

Kampen fandt sted, samtidig med at udrulningen af vacciner går hurtigt i USA, hvor mere end fire millioner alene lørdag i påsken modtog et skud vaccine. I gennemsnit gives der 3,1 millioner doser om dagen i USA, hvor hver fjerde voksne nu er færdigvaccineret. 33 af de 50 amerikanske stater tilbyder vacciner til alle voksne.

Joe Biden kalder det en »fejltagelse«, at så mange tilskuere fik lov at overvære åbningskampen mellem de to hold. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Pennington/AFP/Ritzau Scanpix.

38.000 tilskuere var mødt op for at se Texas Rangers tage imod Toronto Blue Jays. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Pennington/AFP/Ritzau Scanpix.