Enden kan være nær for politikernes frikort til grænseoverskridende ytringer på Facebook

Facebook forventes at præsentere en række nye retningslinjer senere i dag, der vil gøre op med særbehandlingen af udvalgte personer på deres platform.

Det er slut med særbehandling af politikere, fastslår Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mandel Ngan/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover skal de samme regler gælde for alle på Facebook. Dermed er det slut med særbehandling af politikere, der ikke længere vil være fritaget for Facebooks regler for moderering.

Sådan lyder konklusionerne i en endnu ikke officiel rapport fra Facebook ifølge The Guardian.

Beslutningen kommer efter kontroverser med Donald Trumps optræden på de sociale medier, hvor USAs tidligere præsident fik længere snor end andre brugere, da han var præsident.

Politikere har tidligere kunnet skrive og sige ting, der for almindelige brugere ville være et brud på reglerne. Men den form for særbehandling ønsker Facebook altså ikke fremadrettet.

De nye retningslinjer forventes at blive fremlagt senere i dag, skriver AP på baggrund af flere nyhedsrapporter.

Facebook forventes også at meddele et svar til dets uafhængige tilsynsråd, Oversight Board, der for nylig opfordrede til, at Donald Trumps Facebook-konto ikke skulle kunne genoprettes.

Facebook suspenderede Trump fra Facebook efter optøjerne 6. januar, hvor præsidenten efterfølgende lagde en video op på de sociale medier, hvor han roste angrebet på Kongressen, der endte med at koste seks personer livet.

Facebook og andre sociale medier har gennem årene fået stor kritik for at lade verdensledere og politikere bruge deres platform til at sprede misinformation og chikanere modstandere.

Facebook har afvist at kommentere historien over for nyhedsbureauet AP, og da regelændringen endnu ikke er officiel, er detaljerne stadig ukendte. Heriblandt hvad det i givet fald vil betyde for danske politikere, der også er flittige brugere af sociale medier.