En joint i mundvigen og et stik i skulderen – der kæmpes om at få de sidste vaccineret

I den amerikanske delstat Washington håber myndighederne, at en gratis joint kan lokke de sidste borgere til en vaccination mod coronavirus. Initiativet er blot seneste forsøg på at få alle amerikanere vaccineret.

Flere amerikanske stater tilbyder en gratis marijuanajoint til vaccinerede borgere. Håbet er, at det kan få de sidste overbevist om en vaccination. Fold sammen
Læs mere
Foto: Spencer Platt/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som en strategi for at få vaccineret flere borgere mod coronavirus, vil staten Washington i USA fremover tilbyde en gratis marijuanajoint til alle voksne, der lader sig vaccinere.

Initiativet vil fortsætte frem til 12. juli, skriver The New York Times.

Ifølge en database er 58 procent af befolkningen i Washington blevet vaccineret mindst første gang, mens 49 procent af delstatens voksne nu er fuldt ud vaccineret.

Washington er ikke den eneste stat, der lokker med gratis marijuana, der er tilladt i flere amerikanske stater, idet virksomheder og apoteker i en række delstater har haft lignende kampagner.

Tidligere tilbød Washington en gratis øl, et glas vin eller en cocktail til indbyggere, der kunne dokumentere, at de er vaccineret.

Staten har også lanceret et lotteri med store pengegaver. Den største præmie er på en million dollar, oplyser guvernør i Washington Jay Inslee via Twitter.

Initiativerne kommer, idet USA efter flere måneder med høj vaccinetilslutning, nu oplever vigende interesse, ligesom flere stater kæmper for at få de sidste vacciner i hus.

Det Hvide Hus har opmuntret stater til at være kreative – herunder gennem lotterier eller andre økonomiske incitamenter – til at få borgere vaccineret.

Den føderale regering tillader delstater at benytte visse føderale nødhjælpsfonde til at betale for programmerne.

Også luftfartsselskabet United Airlines har et lotteri, der skal gøre det mere attraktivt for selskabets kunder at blive vaccineret.

Alle loyalitetsmedlemmer, der er vaccinerede, kan således deltage i en konkurrence om at vinde en rejse til en hvilken som helst destination. United Airlines udlodder i alt 30 par billetter. Derudover vil luftfartsselskabet udvælge fem heldige vindere, der sammen med en gæst tilbydes en gratis jordomrejse i et helt år.