Den vilde menneskejagt fortsætter – nu giver Gabby Petitos dødsårsag endnu mere grund til det

Den amerikanske eftersøgning af en ung mand, Brian Laundrie, fortsætter med uformindsket styrke. Kæresten, Gabby Petitos, dødsårsag sætter ikke Laundrie i et bedre lys.

 
Amerikanske Gabby Petito blev meldt savnet 11. september. Hendes forsvinden har skabt stor opmærksomhed i hjemlandet. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har været på flugt, siden amerikanske Gabby Petitos forældre meldte datteren savnet.

Efter at datteren blev fundet død, giver obduktionen nys om, hvorfor kæresten, 23-årige Brian Laundrie, formentlig helst vil gemme sig. For Gabby Petitos døde ikke af naturlige årsager. Hun blev dræbt ved kvælning, skriver CNN.

Den præcise dødsårsag kommer frem cirka en måned efter, at Gabby Petitos blev meldt savnet af sin familie i kølvandet på en tur med sin kæreste.

Turen rundt i USA skulle have varet fire måneder, men efter to måneder vendte Brian Laundrie retur. Alene. Der var ingen spor af Gabby Petitos. Hvor hun var, ville Brian Laundrie ikke udtale sig om.

19. september fandt amerikansk politi »menneskelige rester« i den national park, hvor parret med sikkerhed sidst havde opholdt sig sammen.

Retsmedicinske undersøgelser bekræftede, at der var tale om Gabby Petitos.

Mens eftersøgningen af Gabby Petitos kunne afsluttes, blev eftersøgningen af Brian Laundrie indledt.

Hans forældre oplyste 17. september til politiet i Florida, at de ikke havde set sønnen siden 14. september. Ifølge forældrene opholder sønnen sig i et nærliggende naturreservat. Politiet har siden da ledt efter ham, men eftersøgningen i det 25.000 hektar store område har indtil videre ikke båret frugt.

Skændtes forinden

Parret tog afsted i juli og havde planlagt at være borte i fire måneder. De mødte hinanden på high school på Long Island i New York. Gabby Petitos havde op til afrejsen arbejdet på et apotek for at tjene penge til turen.

På sociale medier så det ud, som om parret havde det godt, men undervejs – to uger inden Gabbys forsvinden – blev det unge par opsøgt af politiet. 12. august reagerede politiet på en anmeldelse om »husspektakel« efter et højlydt skænderi.

Ifølge politiet havde begge understreget, at de var forelskede, og at ingen af dem ønskede at anklage den anden for nogen forbrydelse.

Af en politirapport fremgår det, at Brian Laundrie skulle have forklaret, at der var tale om et skænderi, der havde stået på et par dage.

Politiets videokamera har filmet en grædende Gabby Petitos, der fortæller en betjent, at hun lider af angst, og at hun frygtede, at Brian Laundrie ville forlade hende alene i nationalparken. Det havde fået hende til at slå ud mod ham.

Gabby Petito forklarede politiet, at hun havde slået ud efter sin kæreste, Brian Laundrie, da han truede med at efterlade hende alene i den naturpark, de besøgte. Det var cirka to uger før hendes forsvinden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Moab City Police Department/AFP/Ritzau Scanpix.

I rapporten beskrev politiet Brian Laundrie som hændelsens offer. Politiet arrangerede, at han kunne overnatte på et hotel den pågældende aften, mens Gabby Petitos sov i bilen natten over.

Der blev ikke rejst nogen sigtelse, fremgår det af rapporten ifølge The New York Times.

Gabby Petitos mor og stedfar talte sidst med datteren over FaceTime 24. august, hvor hun fortalte, at parret forlod Utah for at køre ind i Grand Teton National Park i Wyoming. Det var der, hendes lig senere blev fundet.