De var med til at beskytte Kongressen under stormløbet. Nu har fire politibetjente begået selvmord

De stod midt i det, da stormløbet mod Kongressen fandt sted. De stod i første geled til volden, da Trump-tilhængere gik til angreb på det amerikanske demokrati. Nu har de traumatiske oplevelser medført fire selvmord hos det amerikanske politi.

Under stormløbet havde uromagerne opstillet en galge. Der blev flere gange råbt »hang Mike Pence«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormløbet mod den amerikanske kongres bliver ved med at koste liv.

Brian D. Sicknick var den første betjent, der mistede livet. Dagen efter angrebet døde han af naturlige årsager efter at have fået to hjerneblødninger.

Mandag kunne Metropolitan Police Department i Washington D.C så overbringe den triste nyhed til mediet The Hill, at en politibetjent, der var til stede under stormløbet, har begået selvmord.

Der er tale om 26-årige Kyle DeFreytag. Og han er langt fra den eneste.

I alt har nu fire politibetjente begået selvmord. Alle fire betjente var til stede, da Trump-tilhængere trængte ind på Capitol Hill, hvor det med vold lykkedes dem at trænge forbi politiets afspærringer.

Nyheden om Kyle DeFreytags selvmord kommer kun få timer efter annonceringen af en anden betjents død. Betjenten Gunther Hashida blev fundet død i sit hjem torsdag. Også han begik selvmord. De to betjente havde arbejdet for Metropolitan Police Department siden henholdsvis 2016 og 2003.

Betjentene Howard Liebengood og Jeffrey Smith begik begge selvmord i dagene kort efter stormløbet.

Nyheden om de to nye dødsfald sker netop, som en omdiskuteret kongreshøring finder sted. Høringen skal granske hændelserne under og op til stormløbet 6. januar.

Flere betjente berettede på høringens første dag om den vold, de oplevede under angrebet. Der blev også afspillet talrige videoklip fra flere betjentes kropskameraer. De viste på nærmeste hold, hvilket vanvittigt angreb de blev udsat for.

Betjentene kunne i Kongressen fortælle, hvordan folkemængden torturerede og tæskede dem.

»De tæskede mig. Jeg fik stød med en strømpistol i nakken flere gange. Og de blev ved at gøre det, indtil jeg råbte, at jeg havde børn,« fortalte betjenten Michael Fanone.

En anden betjent, Harry Dunn, opfordrede under høringen sine kolleger til at søge professionel hjælp, hvis de har brug for det.

»Det, vi alle gik igennem den dag, var traumatisk, og hvis du har ondt, kan du drage fordel af de rådgivningstjenester, der er tilgængelige for os«.

Høringen har været betændt, længe før den nu endelig er kommet i gang. Den er endt med at blive et politisk spørgsmål.

Det er Demokraterne, der leder høringen, og Republikanerne tror ikke på, at den bliver spor »upartisk«, sådan som Demokraternes formand i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har lovet. Under høringen vil der blandt andet blive gravet i Donald Trumps rolle i stormløbet.