Beskyldt for at være venstresnoet efter rekrutteringsvideo: »Kina og Rusland griner deres røv i laser efter at have set CIA gå fuld woke«

Den amerikanske kulturkrig er nået til CIA, hvor en rekrutteringsvideo er gået viralt. Det amerikanske efterretningsvæsen for udenlandske efterretninger beskyldes for at være »woke« og ude af stand til at kunne skræmme fremmede magter.

CIA har frigivet en rekrutteringsvideo, der har bragt sindene i kog på den amerikanske højrefløj, der beskylder tjenesten for at være venstreorienteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: R
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CIA er blevet slagmark i den amerikanske kulturkrig, efter at efterretningstjenesten har udgivet en stribe rekrutteringsvideoer, der skal lokke nye agenttalenter til.

Især en bestemt video har den amerikanske højrefløj kastet sig over, skriver flere medier. Blandt andet britiske The Times.

I videoen fortæller en 36-årige kvindelig latinoagent om sin vej til CIA. Hun valgte en karriere i efterretningstjenesten for at »internalisere vildledte patriarkalske ideer om, hvad en kvinde kan eller bør være«.

»Jeg er en farvet kvinde. Jeg er mor. Jeg er en ciskønnet millennium, der er blevet diagnosticeret med en angstlidelse,« fortæller hun i videoen.

Rekrutteringsvideoen, der skal tiltrække flere typer af potentielle agenter, møder hård kritik på den amerikanske højrefløj, der kalder videoen for »woke« og beskylder CIA for at være »gennemsyret af venstreorienteret tankegang«.

»Kina og Rusland griner deres røv i laser efter at have set CIA gå fuld woke,« skriver Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., på Twitter.

Texas-senator Ted Cruz sætter spørgsmålstegn ved, om USAs fjender vil frygte CIA, hvis kvinden i videoen er repræsentant for de kandidater, CIA ønsker at tiltrække.

»Hvis du er en kinesisk kommunist eller iransk islamisk lærd eller Kim Jong-un … ville dette så skræmme dig?«

»Vi er langt væk fra Jason Bourne,« mener Ted Cruz.

»Min pointe er, at CIA-agenter skal være badass – ikke woke, skrøbelige blomster, der har brug for safe spaces,« uddyber Ted Cruz i et senere indlæg på Twitter.

Fox News-vært Tucker Carlson har ligeledes set videoen, som han valgte at dedikere et tv-indslag til.

»Der er virkelig intet, vi kan gøre for at forberede dig på oplevelsen af ​​denne videoen,« sagde Tucker Carlson med forargelse om rekrutteringsvideoen, der er gået viralt.

Tucker Carlson gør også grin med, om CIAs navn nu ikke står for Central Intelligence Agency, men for Cisgender Intersectional Agency – Ciskønnet Intersektionel Agentur – med henvisning til, at efterretningstjenesten »nu fokuserer på køn og etnicitet i stedet for at jagte fremmede magter«.