Berømt modemagasin ville vise »afrikansk skønhed« – nu hagles forsiden ned: »Fyr den stylist«

Britiske Vogues udgivelse til februar har kun afrikanske modeller på forsiden. Trods intentionen om at »give mere plads til afrikansk skønhed« har forsiden mødt massiv kritik på sociale medier.

Anna Wintour har stået i spidsen for Vogue siden 1988. Vogue udkommer med selvstændige magasiner i 26 forskellige lande. British Vogue udkom første gang i 1916. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christophe Archambault/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Britiske Vogue satte sig for at hylde »afrikansk skønhed«. Det blev til en magasinforside med udelukkende afrikanske modeller.

Chefredaktør på Britiske Vogue, Edward Enninful, har forklaret, at magasinet var glade for »endelig at give mere plads til afrikansk skønhed«.

Men trods gode intentioner rammer forsiden ved siden, lyder kritikken på Twitter. Det skriver flere internationale medier, heriblandt EURweb.

Vogue beskyldes for at have stylet modellerne på forsiden »forfærdeligt«. Blandt beskyldningerne lyder, at de ni sorte modellers makeup og belysningen under fotoshootet får dem til at »fremstå unaturlige«.

Forsiden kan ses ved at klikke på artiklen i nedenstående tweet.

En del af kritikken lyder, at videooptagelser fra under fotoshootet viser, at modellernes hudfarve ikke er så mørk, som det ellers fremstår på forsiden. Altså at Vogue har gjort modellernes hudfarver mørkere, end de reelt er.

»Der er ikke tilstrækkeligt lys på modellerne, og de er stylet på en sådan måde, at deres træk begynder at smelte sammen med deres tøj og farer vild i skyggerne. De er derfor uigenkendelige. Hvilken forspildt chance,« skriver en Twitter-bruger.

En anden er enig i, at det er en forspildt chance:

»Dette kunne ellers have været et fantastisk cover.«

Forfatter Taiwo Williams mener heller ikke, at Vogue har udført opgaven godt nok.

»Dette er ikke #BlackGirlMagic, det er Black Girls Tragic. Fyr den forbandede stylist og fotograf.«

Forsiden bliver også kritiseret for ikke – når nu »afrikansk skønhed« var temaet – at illustrere autentisk afrikansk kultur.

»Ingen afrikanske frisurer? Ingen afro? Men parykker!! Den sorte farve og belysning er forfærdelig.«

At den britiske udgave af Vogue – der i alt har selvstændige magasiner i 26 lande – først nu helliger en forside til kun afrikanske modeller bliver også beskyldt for at være for sent.

Det mener blandt andre forfatter og foredragsholder Bernie Frazier.

»Det skulle I have gjort for flere år siden ... med bedre belysning og intet falsk hår.«

Chefredaktør Edward Enninful har ikke svaret direkte på kritikken, men i et opslag på Instragram skriver han, at forsiden har slået rekord i flest likes på instragram for en forside hos Britiske Vogue.

»Jeg er så stolt over at se, at disse kvinder inspirerer andre på samme måde, som de har (inspireret, red.) mig.«