Ansvarlig for offentlig sikkerhed i Texas om skoleskyderi: »Det var en fejl, at politiet ikke rykkede hurtigere ind«

Hvorfor stormede politiet ikke skolen noget før? Og havde en betjent mulighed for at bremse den 18-årige gerningsmand? Efterspillet efter massemordet i Texas tyder på, at politiet begik fejl i afgørende øjeblikke af skoleskyderiet.

Steven C. McCraw er direktør for offentlig sikkerhed i Texas.    Fold sammen
Læs mere
Foto: TRANNEN MAURY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en fejl, at politiet ikke rykkede hurtigere ind mod gerningsmanden bag tirsdagens skoleskyderi i Texas.

Det siger Steven McCraw, der er ansvarlig for den offentlige sikkerhed i Texas, på en pressekonference, ifølge det franske nyhedsbureauet AFP.

I timerne efter masseskyderiet på skolen i Texas har flere forældre til de dræbte børn på Robb Elementary School kritiseret politiets handling, eller mangel derpå, i de skelsættende minutter.

Ifølge flere vidner stod en lokal politienhed ude foran skolen, mens gerningsmanden skød. Men selvom politibetjentene var »bevæbnet til tænderne«, gjorde de intet.

Ifølge NPR råbte og opfordrede flere af de borgere, der stod udenfor, politiet til at »gå derind«.

»Lad os bare selv skynde os ind, for politiet ikke gør ikke deres arbejde,« råbte Javier Cazares, der stod uden for skolen og efterfølgende har fortalt historien til NPR.

Han sagde, at mere kunne være gjort, og at politiet var »uforberedte«.

Hans datter, der gik i 4. klasse på skolen, er blandt de 19 børn, der i tirsdags blev dræbt af Salvador Ramos.

New York Times har beskrevet, hvordan frustrerede forældre forsøgte at tage sagen i egen hånd, og løbe ind på skolen for at hente deres børn. Ifølge vidner blev flere af de forældre stoppet af politiet og lagt i håndjern.

Steven McCraw forklarer nu, at den kommanderende på stedet var under opfattelse af, at gerningsmanden havde barrikaderet sig, og at der ikke blev skudt aktivt, mens politiet på scenen ventede på en specialenhed. Det var grundene til, politiet ikke rykkede ind på skolen.

Dette på trods af, at Steven McCraw oplyste, at flere børn og lærere ringede til alarmcentralen, mens skyderiet stod på.

»I bagklogskabens lys var det den forkerte beslutning. Punktum,« sagde Steven McCraw og tilføjede:

»Hvis jeg mente, at det gjorde nogen gavn, så ville jeg undskylde.«

En person ringede angiveligt til politiet klokken 12.03. Først 12.50 rykkede en særlig taktisk enhed fra grænsepolitiet ind, da de havde fået låst døren op til klasselokalet med pedellens nøgle.

19 børn og to voksne blev dræbt i tirsdagens brutale angreb.