Absurd udvikling i sagen mod Alex Jones: Nøgenbillede er nu en del af bevisbyrden

Under en retssag ændrede Alex Jones pludselig holdning til et skyderi, han i årevis har kaldt »et komplot fra regeringens side«. Nu har sagen taget en uventet drejning. Et nøgenbillede ligger blandt den store bunke meddelelser, der er blevet lækket ved en fejl.

 
Midt under den prominente retssag mod Alex Jones blev et nøgenbillede af konspirationsteoretikerens hustru en del af bevismaterialet. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en uge siden vendte han på en tallerken i retssalen i Austin, Texas.

Nu står den amerikanske konspirationsteoretiker Alex Jones med en ny hovedpine.

I retten er det kommet frem, at han har sendt et nøgenbillede af sin hustru til Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone.

Nøgenbilledet af hustruen, Erika Wulff Jones, indgår som en del af det bevismateriale, som Jones’ advokat ved »en beklagelig fejl« kom til at dele med modpartens advokater.

Den tilsyneladende absurde – men ikke desto mindre sande – udvikling er det seneste udfald i retssagen, hvor familien til en seksårig dreng ved navn Jesse Lewis har sagsøgt Jones for ærekrænkelse.

Samtykke?

Alex Jones har indtil nu påstået, at skoleskyderiet på Sandy Hook Elementary School i Connecticut i 2012, hvor Jesse Lewis mistede livet, var et komplot fra den amerikanske regerings side, fordi den ønskede at ændre våbenloven, så færre amerikanere kan købe våben.

Den forklaring ændrede han efter mødet med Jesse Lewis’ forældre. Massakren er ifølge Jones nu »100 procent ægte«.

Retssagen i Texas har ikke just været en dans på roser for Alex Jones. Og nu er der kommet mere slinger i valsen.

Konspirationsteoretikerens advokater har klokket i den og ved en fejl sendt »hver en besked«, Jones har skrevet om Sandy Hook-skyderiet de seneste to år.

Og blandt disse beskeder er der altså dukket et nøgenbillede af Jones’ hustru op, skriver The Guardian.

Mark Bankston, som er en af familiens advokater og modtager af ​​den utilsigtede læk, udtrykker bekymring for, om Jones havde fået tilladelse af sin hustru til at sende billedet til Stone eller nogle andre.

»Jeg ved ikke, om det var med samtykke,« sagde Bankston og fortsatte:

»Og hvis det ikke var med samtykke, burde fru Wulff Jones få det at vide.«

Siden har Erika Wulff Jones til mediet Insider sagt, at hun var »uvidende om« og »oprørt over«, at hendes mand har sendt et nøgenbillede af hende til Roger Stone.

»Jeg er ked af, at han sendte billedet til nogen, uden jeg kendte til det. Men det er virkelig det mindste af mine problemer lige nu,« afslutter hun.

Foruden at have affødt mulige problemer på hjemmefronten er det også blevet en dyr tur i retten for Alex Jones.

Juryen har nemlig besluttet, at Jones skal betale næsten 50 millioner dollar – omkring 364 millioner kroner – i erstatning til Jesse Lewis’ familie for ærekrænkelse

Ifølge hans forsvarer vil Alex Jones appellere juryens dom med hensigt på at få beløbet reduceret drastisk.