2.000 migranter står over for Trumps »menneskelige mur«

USA har sendt soldater til Eagle Pass, hvor 2.000 migranter vil over grænsen fra Mexico. Kun 20 får dagligt lov at slippe igennem.

Forsvarsministeriet har annonceret, at det sender yderligere 3.750 soldater til grænsen. Der er allerede 2.400 soldater udstationeret i området for at bremse ulovlig indvandring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Delcia Lopez/Ritzau Scanpix

Op mod 2.000 migranter er dukket op på den mexicanske side af grænsen til Texas. På den amerikanske side vokser antallet af soldater, der skal afholde migranterne fra at komme over grænsen ulovligt. Det skriver CNN og NBC News.

Onsdag annoncerede Pentagon, at 250 soldater ville blive forflyttet fra Arizona til grænsen ved Texas i byen Eagle Pass. De bliver forflyttet for at assistere soldaterne, der allerede er udstationeret i Eagle Pass, mens omtrent 2.000 migranter venter på at krydse grænsen.

Vil de asylsøgende migranter lovligt ind i USA, kan de komme til at vente i månedsvis, idet der ved grænseovergangen i Eagle Pass kun er ressourcer til færre end 20 personer om dagen, skriver NBC.

Selv om der er blevet sendt flere soldater til byen, er der ingen planer om at sende flere medarbejdere, der kan hjælpe med at afhøre asylansøgerne. De skal afhøres, inden de bliver sendt videre til opsamlingslejre, indtil deres asylsag er behandlet.

Tirsdag annoncerede USAs minister for national sikkerhed, Kirstjen Nielsen, at de knap 2.000 migranter, der er dukket op ved grænsen, er en »lovløs« såkaldt migrantkaravane.

»Ulovlig indrejse vil ikke blive tolereret, og vi er klar til at forhindre det,« sagde hun.

Samme dag tweetede præsident Donald Trump, at et »enormt antal mennesker bevæger sig op gennem Mexico med håbet om at oversvømme vores sydlige grænse« – og at han derfor havde beordret yderligere soldater til området.

Forsvarsministeriet annoncerede tirsdag, at det ville sende yderligere 3.750 soldater til grænsen. Der er allerede 2.400 soldater udstationeret i området for at bremse ulovlig indvandring, skriver NBC. Til sammenligning har USA i alt 2.000 soldater i Syrien.

»Vi vil bygge en menneskelig mur, hvis det bliver nødvendigt. Havde vi haft en rigtig mur, ville dette være en ikkesituation!« skrev præsidenten på Twitter tirsdag.

Pentagon har afkræftet, at der er tale om en oprustning af styrken ved grænsen. De 250 soldater, som nu er blevet sendt til Texas, har tidligere været udstationeret langs grænsen ved Arizona.

1.300 af de 2.000 migranter er fra Honduras, 200 er fra Guatemala, mens 400 til 500 er fra El Salvador, skriver CNN.