16-årig blev kidnappet af ældre mand. Så viste hun et håndtegn, hun havde set på TikTok – nu er manden bag tremmer

Et diskret håndtegn spreder sig på det sociale medie TikTok. I weekenden reddede håndtegnet en amerikansk pige fra hendes kidnapper.

 
En 16-årig pige blev kidnappet af en 61-årig. Hendes redning blev et håndtegn, der har spredt sig på det sociale medie Tik Tok. Video: CNN Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En forbipasserende chauffør måtte kigge efter en ekstra gang.

Hvad han i første omgang bemærkede, var ikke i sig selv underligt: En sølvfarvet Toyota holdt for rødt i et lysreguleret kryds. I bilen sad en teenagepige og en ældre herre. Han kunne ligne hendes bedstefar.

Det mærkelige var pigens reaktion, skriver New York Post.

Hun lavede diskret et håndtegn gennem bilens rude til den forbipasserende chauffør, mens de begge holdt og ventede for rødt.

Pigen havde håndfladen vendt mod chaufføren med tommelfingeren foldet, hvorefter hun knyttede hånden.

Håndtegnet var heldigvis et, chaufføren kendte betydningen af.

Håndtegnet er blevet udbredt via det sociale medie TikTok, hvor især kvinder har delt opdateringer om tegnet.

Tegnet blev sidste år udtænkt af Canadian Women's Foundation og kan diskret udføres. Tegnet dækker over »vold i hjemmet«, eller »jeg har brug for hjælp«, skriver The Guardian.

Chaufføren tog kontakt til politiet, efter at han havde genkendt håndtegnet.

Det lykkedes politiet at finde frem til bilen, som betjentene stoppede.

Pigen, der viste sig at være 16 år, fortalte politiet, at hun var blevet bortført af den 61-årige mand, der kørte den sølvfarvede Toyota.

I første omgang skulle pigen være fulgt med manden frivilligt, men begyndte derefter at frygte, at han ville gøre hende ondt.

Pigen fortalte politiet, at hun havde forsøgt at vise håndtegnet til flere bilister i håb om, at de ville kontakte politiet.

Pigens familie havde meldt hende savnet et par dage inden, hun blev fundet i Kentucky i weekenden.

Den 61-årige mand er blevet anholdt og sidder varetægtsfængslet.

Hans telefon er blevet konfiskeret. Et billede af en mindreårig pige portrætteret på seksuel vis er fundet på telefonen, oplyser politiet ifølge ABC News.

Håndtegnet blev især udbredt under pandemien, hvor tilfældene af vold i hjemmet steg markant. Ofre for vold er blevet opfordret til at benytte det diskrete håndtegn under videoopkald, hvis ikke de har mulighed for at anmelde overgrebet på normal vis.

@nowthis

If you see someone make this secret hand signal it means they need help. Feat. @jackienpadilla #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound - nowthis