159 personer er savnet efter bygningskollaps i Miami Beach

Fire personer er bekræftet døde, og 159 savnes stadig, efter at en stor bygning styrtede sammen i Miami Beach.

 
99 personer er stadig savnet efter, at en bygning er kollapset på Miami Beach, Florida. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

159 personer er fortsat savnet, over et døgn efter at en stor bygning natten til torsdag lokal tid delvist styrtede sammen i den amerikanske by Miami Beach i delstaten Florida.

Det siger den lokale borgmester fra Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, fredag på et pressemøde.

Det tidligere tal for savnede lød på 99.

Fire personer er indtil videre bekræftet omkommet i ulykken. 120 personer har ifølge borgmesteren overlevet det voldsomme bygningskollaps.

»Vi har stadig et håb om, at vi finder folk i live,« siger borgmesteren.

Redningshold har arbejdet intensivt for at redde folk ud fra den sammenstyrtede bygning siden natten til torsdag. Blandt andet har tv-billeder vist brandmænd redde en dreng ud fra murbrokkerne i live. Men det var torsdag.

Ifølge en ansat i Miami-Dade Countys beredskabsmyndigheder har redningsfolk i nattens løb hørt lyde fra personer fanget under murbrokkerne.

Den delvist kollapsede bygning er fra 1981 og 12 etager høj.

Bygningen styrtede sammen omkring klokken 01.30 natten til torsdag lokal tid. Florida er seks timer bagud i forhold til Danmark.

USAs præsident, Joe Biden, har beordret en føderal nødtilstand for Florida og beordret de nationale myndigheder til at støtte delstaten og dets redningshold. Det skal ske gennem den føderale katastrofeorganisation Fema.

En videooptagelse af det katastrofale bygningskollaps, taget fra et overvågningskamera, viser, at hele den ene side af komplekset smuldrer og falder sammen. Det følges af et nyt kollaps af en anden sektion.

Der er fortsat ikke nogen forklaring på, hvorfor dele af den 40 år gamle bygning Champlain Towers South, der ligger ved strandvejen i Surfside, faldt sammen torsdag morgen.

Der var 130 lejligheder i bygningen. Cirka 80 var beboet, da ulykken skete.

/ritzau/Reuters