Se andre grafikker
INFOGRAFIK / IDA JERICHOW     FOTO / SCANPIX / IRIS     KILDE / GRAPHIC NEWS 
Klik på billedet
MOZAMBIQUE
INFOGRAFIK / IDA JERICHOW     FOTO / SCANPIX / IRIS     KILDE / GRAPHIC NEWS 
BOTSWANA
SWAZILAND
Efterforskere udfører en obduktion på et næsehorn dræbt af krybskytter i Houtboschrand i den sydlige del af Kruger National Park.
NAMIBIA
Durban
Phalaborwa
Sydafrika lægger hjem til omkring 90 pct. af verdens 22.500 hvide næsehorn. Over 1.215 sydafrikanske næsehorn fik i 2014 brutalt savet deres horn af. Dette er et rekordstort antal og en stigning på 100 pct. 2011.
SYDAFRIKA
Krugers  National- park
Krybskytteriet griber om sig
ZIMBABWE
Se hvordan antallet af drab stiger år for år
LESOTHO
UDSNIT
Cape Town
2008
333
Træk næsehornet fra årstal til årstal og se udviklingen i antallet af dræbte næsehorn. Slip efter hver søjle og træk igen.
2013
Se hvad næsehornets horn bruges til
2009
448
13
2014
2010
668
83
2011
1.004
2007
122
2014 er det værste år nogensinde for næsehornet
Over 1.215 sydafrikanske næsehorn fik i 2014 brutalt savet deres horn af. Dette er et rekordstort antal og en stigning på 100 pct. 2011.
2012
1.215
Pynt og ceremoni
Dolke i Yemen
Medicin
Knivskafter
I det mellemøstlige land Yemen er der tradition for at bruge hornet til håndtag på de buede dolke kaldet »jambiya«. Dolkene gives til drenge når de fylder 12 år. Jambiya betragtes som et tegn på mandighed og hengivenhed til den muslimske religion og bruges til personlig forsvar. Yemenitiske mænd lægger stor vægt på dolkenes håndtag, som ofte er besat med juveler.
Langt mere udbredt, er brugen af horn i traditionel medicin i flere asiatiske lande, fra Malaysia og Sydkorea til Indien og Kina. Hornet menes at kunne helbrede en lang række lidelser.Hornet males til pulver og opløses i kogende vand, det kan f.eks. anvendes til behandling af feber, gigt, og andre lidelser. Ifølge en kinesisk farmaceut Li Shi Chen fra det 16. århundrede , kan hornet også helbrede slangebid, hallucinationer, tyfus, hovedpine, opkastning, madforgiftning, og »djævelbesiddelse.«
I Kina har brugen af de ornamentale brug af næsehornskopper været tradition langt tilbage i antikken. Kopperne blev brugt ved vigtige ceremonielle lejligheder og indgik i religiøse ritualer. Kopperne var ofte forbundet med stor mystik. På grund af hornets smukke glød, har det også været benyttet til knapper, bæltespænder, hårnåle og brevpressere.
Hornene er blevet værdsat i adskillige århundreder for deres smukke gennemskinnelige farve, hvis glans stiger med alderen. Der til kommer deres formodede helbredende egenskaber.
Det bruges næsehornets horn til
Pynt og ceremoni