Tusindvis af kroner at spare på julegaver i Tyskland

Køb julegaver i Tyskland og spar en fjerdedel af prisen. Så stor kan fordelen være, hvis der står legetøj og elektronik på familiens ønskesedler, viser en prissammenligning, som JydskeVestkysten har lavet.

Der er masser at spare ved at købe julegaver i Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen
Og mange danskere har allerede opdaget, at det kan betale sig at købe julegaver syd for grænsen. Hos BR Legetøj i Flensborg, vurderer butiksleder Kerstin Detlefsen, at 50-60 procent af kunderne i weekenden er danske.

- Altså, vi har da også tyske kunder, men de fleste er danskere, siger hun.

- Og vi kan jo høre, at de står og taler indbyrdes om, at tingene er billigere her. En gavepakke med dukke Bratz koster 152 kroner i Tyskland og 200 kroner i Danmark. Et digitalt kamera af mærket Canon Ixus 860 står til 3000 kroner i en dansk butik, men kan købes 700 kroner billigere i Flensborg.

Den lavere tyske moms er ikke hele forklaringen, siger lektor Susanne Bygvrå fra Institut for Grænseregionsforskning.

- De tyske kæder kan også få varerne til andre priser, fordi deres marked er så stort, påpeger hun.

Man skal dog stadigvæk have hovedet med, når man tager på juleshopping i Tyskland. JydskeVestkysten fandt i Danmark et slagtilbud på en tysk kokkekniv, hvor den kan fås for 400 kroner, mens man må af med næsten 100 kroner mere i Tyskland.

Flest penge at spare er der ved at handle julegaver på nettet, viser vores prissammenligning. Her er det dog ved at være sidste frist, hvis pakken skal nå at komme inden jul.

Og vil man være på den sikre side, er der ingen vej udenom at tjekke priser flere steder. Både i Esbjerg, i Flensborg og på nettet fandt vi særlige tilbud, der slog de andres priser.