Tjek din rejseforsikring

PENGEKALENDER 18 Tjek din rejseforsikring, hvis du har planer om en tur på ski eller ned under sydens sol. Nye regler efter nytår.

Foto: Claus Bech
Når rådhusklokkerne har bimlet færdig nytårsaften kan du ikke længere blive transporteret hjem på sygesikringens regning, hvis du under en ferie i udlandet bliver syg eller kommer til skade.

Dermed er det fremover op til den enkelte at betale for for eksempel en hjemtransport med et brækket ben fra pisterne i Alperne.

Det gule sygesikringskort dækker dog stadig hjemtransporten, hvis du kommer galt af sted i Sverige, Norge, Island, Færøerne og Grønland.

Men når du rejser i andre lande, så sørg for at undersøge din rejseforsikring før afgang. Mange af forsikringsselskaberne har inkluderet en rejseforsikring i de almindelige familieforsikringer. Men læs lige de kedelige policer, inden du tager af sted.

Det gule korts dækning af lægehjælp i alle andre lande end EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz forsvinder også ved årsskiftet. Og det vil for eksempel sige, at du ikke længere kan få gratis behandling i populære ferielande som Tyrkiet og Egypten.