'Til stregen' er en satirisk kommentar til dagens nyhedsbillede. Tegningen leveres af Berlingskes faste tegnere på skift.

Ukrainske stemmer: Khersons vaskebjørn fælder den tyvagtige russiske soldat

Ukrainske stemmer: Hvordan tegner man en krig? Berlingske bringer i denne tid tegninger udført af Ukraines bedste satiretegnere, der sætter streg på den russiske invasion af deres hjemland.

Tegning: Oleksiy Kustovsky Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oleksy Kustovsky

Oleksiy Kustovsky, (f. 1971 i Kyiv) er selvlært tegner. Han fik sin første tegning offentliggjort i 1998 og har siden vundet en lang række priser. Han har siden 2004 arbejdet som illustrator for Holos Ukrainy, en avis som udgives af det ukrainske parlament. Siden den russiske invasion af Krim i 2014 har han også samarbejdet med Radio Free Europe/Radio Liberty, der er finansieret af den amerikanske stat. Han bor i Vyshneve i udkanten af Kyiv.

Tegning: Oleksiy Kustovsky Fold sammen
Læs mere

Inden Kherson blev befriet efter den russiske tilbagetrækning, havde russiske soldater stjålet en vaskebjørn fra byens zoologiske have og taget den med sig i skyttegraven. Russiske soldater har også stjålet eksempelvis en vaskemaskine fra civile ukrainere, men på tegningen jagter den befriede bys vaskebjørn altså de tyvagtige russiske soldater på flugt.

​Vladimir Kazanevsky

Vladimir Kazanevsky (f. 1950) har arbejdet som tegner i 41 år. Han udkommer blandt andet i Krainia (Ukraine), Courrier International (Frankrig) og Nebelspalter (Schweiz). Han har vundet adskillige priser i en lang række lande. Han bor i Kyiv.

Tegning: Vladimir Kazanevsky Fold sammen
Læs mere

Tegningen viser det kaos, der herskede i det ukrainske luftrum, da ukrainerne forleden skød så mange russiske missiler ned som muligt. Et missil på afveje landede på en gård i Polen og dræbte to civile.