'Til stregen' er en satirisk kommentar til dagens nyhedsbillede. Tegningen leveres af Berlingskes faste tegnere på skift.

Ukrainske stemmer: Den ukrainske ild er langtfra slukket

Ukrainske stemmer: Hvordan tegner man en krig? Berlingske bringer hver uge tegninger udført af Ukraines bedste satiretegnere, der sætter streg på den russiske invasion af deres hjemland.

Tegning: Oleksij Kustovskyj Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oleksij Kustovskyj

Oleksij Kustovskyj (f. 1971 i Kyiv) er selvlært tegner. Han fik sin første tegning offentliggjort i 1998 og har siden vundet en lang række priser. Han har siden 2004 arbejdet som illustrator for Holos Ukrainy, en avis som udgives af det ukrainske parlament. Siden den russiske invasion af Krim i 2014 har han også samarbejdet med Radio Free Europe/Radio Liberty, der er finansieret af den amerikanske stat. Han bor i Vyshneve i udkanten af Kyiv.

Mandag gik en grufuld henrettelsesvideo verden rundt. Den viste en forsvarsløs ukrainsk soldat blive skudt ned, efter at han henvendt til kameraet sagde »Slava Ukrajini«. Ukraine efterforsker sagen som en russisk krigsforbrydelse. Her har Kustovskyj tegnet soldatens sidste øjeblik i live.