'Til stregen' er en satirisk kommentar til dagens nyhedsbillede. Tegningen leveres af Berlingskes faste tegnere på skift.

Ukrainske satiretegnere: Putins terrorfly ved navn Kreml styrter ned og dræber russiske civile

Ukrainske stemmer: Hvordan tegner man en krig? Berlingske bringer i denne tid tegninger udført af Ukraines bedste satiretegnere, der sætter streg på den russiske invasion af deres hjemland.

Tegning: Oleksiy Kustovsky Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oleksy Kustovsky

Oleksiy Kustovsky, (f. 1971 i Kyiv) er selvlært tegner. Han fik sin første tegning offentliggjort i 1998 og har siden vundet en lang række priser. Han har siden 2004 arbejdet som illustrator for Holos Ukrainy, en avis som udgives af det ukrainske parlament. Siden den russiske invasion af Krim i 2014 har han også samarbejdet med Radio Free Europe/Radio Liberty, der er finansieret af den amerikanske stat. Han bor i Vyshneve i udkanten af Kyiv.

Han siger om sin tegning: »De russiske militærfly, der er styrtet ned i boliger i (de russiske byer) Irkutsk og Jejsk, minder mig om 'terrorflyet' ved navn 'Kreml', der styrter ned. Putin og hans militærjuntas handlinger ødelægger også Rusland.«

Tegning: Vladimir Kazanevsky Fold sammen
Læs mere

​Vladimir Kazanevsky

Vladimir Kazanevsky (f. 1950) har arbejdet som tegner i 41 år. Han udkommer blandt andet i Krainia (Ukraine), Courrier International (Frankrig) og Nebelspalter (Schweiz). Han har vundet adskillige priser i en lang række lande. Han bor i Kyiv.

Han siger om sin tegning: »Putin truer hele verden med at han kan bruge taktiske atomvåben i krigen mod Ukraine og dermed starte en atomkrig. Ruslands atomarsenal er imidlertid gammelt og (relativt) primitivt. Ingen ved, om det fungerer ordentligt.«