Clara Tauson straffet af WTA

Fem pladser tilbage i stedet for 78 pladser frem.

Clara Tauson er blevet straffet af WTA-touren og hopper dermed ikke frem på verdensranglisten.

Det er sket, fordi den unge danske tennisspiller i sidste uge med kort varsel meldte fra til en WTA-turnering i Zhengzhou, Kina, hvor hun var tilmeldt kvalifikationsturneringen.

I stedet stillede hun op i ITF-turnering i Israel - som hun vandt og sikrede sig sin første turneringssejr i et halvt år.

Clara Tausons agent, Mikkel Nissen, bekræfter forløbet over for TV 2 Sport.

Han forklarer, at Clara Tauson blev syg og meldte fra til den kinesiske turnering. Efterfølgende blev hun rask og stillede derfor i stedet op i den israelske turnering med kort varsel, for hun endnu kunne nå at være med her,

»For at få point må man under normale omstændigheder ikke melde fra så sent for at spille en anden turnering samme uge, men hun var syg, og det nødvendiggjorde aflysningen i Kina,« siger Mikkel Nissen til TV 2 Sport.

De 80 point, som Clara Tauson tjente på turneringssejren i Israel er altså på den nyeste verdensrangliste fra mandag ikke blev godskrevet den 16-årige tenniskomet.

I stedet står hun noteret for 173 point på verdensranglisten og en placering som nummer 311

Med de 80 point ville Clara Tauson have haft 253 point og være rykket frem til en plads som nummer 233.

Det ville i så fald have givet bedre mulighed for at få adgang til større turneringer. Sagen er dog ikke helt færdigbehandlet.

»Vi taler selvfølgelig i øjeblikket med WTA og håber, hun kan få godtgjort pointene, da vi ikke havde andet valg i situationen,« siger Mikkel Nissen.