Sony Ericsson klar med ny topmodel

En slank model Xperia Arc bliver den længe ventede efterfølger for den populære X10-telefon, og Arc kommer allerede i handelen inden udgangen af marts.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Sony Ericssons nye flagskib og efterfølgeren til den populære X10-mobiltelefon hedder Xperia Arc og kommer i handelen allerede inden udgangen af marts.

Den nye model blev præsenteret på Sonys pressemøde onsdag, lokal tid, på verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES) i spillebyen Las Vegas i ørkenstaten Nevada i det sydvestlige hjørne af USA. På en propfyldt Sony-stand gav Sonys allerøverste chef, den walisisk fødte tidligere TV-stjerne Sir Howard Stringer, startskuddet til et særdeles aktivt år for den japanske elektronikgigant.

Fjernsynsindmad i telefonen

Xperia Arc er en supertynd telefon på blot 8,7 mm på det smalleste sted i den let buede façon med en stor skærm på 4,2 tommer og med den allernyeste udgave af Googles styresystem, Android 2.3, som indmad. Den er samtidig udstyret med Sonys nye Mobile Bravia Engine, en billedforbedringsteknologi, som er udviklet til Sonys Bravia-fjernsyn, men som nu tages med over i mobilverdenen for at skabe bedre og klarere billeder.

Xperia Arc kan optage i HD-kvalitet, har et kamera med en opløsning på 8,1 megapixler og er udstyret med HDMI-forbindelse, så telefonen kan kobles til et nyere fladskærmsfjernsyn, hvor man kan vise billeder og film. Farverne er blå og sølv.

Prisen er endnu ukendt, men telefonen kommer på markedet over hele verden i første kvartal af 2011.

Verdens mindste Android-telefon har solgt godt

Sony Ericsson kom efter en periode med nedgang stærkt tilbage, da først den store X10-telefon og siden miniudgaverne X10 Mini og X10 Mini Pro - sidstnævnte med udskydeligt tastatur - blev lanceret. Navnlig miniudgaven har været en salgssucces som verdens mindste Android-telefon, og en ny topmodel i Xperia-serien har været ventet længe.