Samsung Nexus S: Android i ekspresfart

Vi har kigget på den nye Google-telefon.

Her er et smugkig på den snarlige telefon fra Google og Android: Samsung Nexus S. Fold sammen
Læs mere

I forbindelse med at Google for kort tid siden lancerede styresystemet Android 2.3 Gingerbread, blev der også lanceret en ny parallel telefon til platformen. Der gik rygter om Samsungs Nexus S i nogle uger, før den blev bekræftet 6. december.

Læs også: Der her er Android 2.3 Gingerbread

Ifølge rygterne var der i udgangspunktet snak om, at telefonen udelukkende var på vej til England, men samtidig med at den blev officielt annonceret, fik vi også bekræftet, at telefonen ville komme til Skandinavien.

Den bøjer!

Den nyeste Nexus-model bliver markedsført af Samsung i modsætning til Nexus One, hvor det var Google, der stod for salg og markedsføring, til trods for at den var produceret af HTC.

Da vi for nylig fik fingrene i telefonen, erfarede vi, at noget af det mest iøjnefaldende ved den er, at hele telefonen er formet i en svag bue. Et designtræk, som står i skarp kontrast til de normale trykskærme, som vi kender fra de fleste Android-telefoner.

Usikkerhed om skærmen

Nexus S er alligevel ikke så bøjet, at det påvirker brugeroplevelsen. Den ser bare lidt anderledes ud.

Skærmen på enheden er af typen Super-AMOLED, altså Samsungs flagship på skærmfronten. Dermed opleves den også som ret lysstærk og god til farvegengivelse.

Det er imidlertid usikkert, om Nexus S også kommer med denne skærm, når den endelig er at finde på markedet i løbet af det første kvartal i det nye år. Leveringssituationen på AMOLED-skærme er nemlig fortsat ret anstrengt.

Telefonen er baseret på Samsungs eksisterende flagship, telefonen Galaxy S, og det ser man tydeligt. Foruden de lidt rundere kanter, den krumme skærm og en lidt anderledes kantlinje rundt om skærmen er slægtskabet ganske tydeligt.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S

Virkelig hurtig

Nexus S kommer uden Samsungs saædvanlige menutilpasninger, Touch Wiz. Her er det udelukkende Android, som gælder, hvilket betyder om større hastighed og et hurtigere opdateringstempo.

Vi fik også et ret godt indtryk af menuen. Hastigheden virker absolut til at være på plads. Uden at have haft telefonen igennem en komplet test, så er vore indtryk, at den er noget af det mest responsive, vi har haft fat i.

Hastighedshensyn er også grunden til, at Nexus S ikke har understøttelse af memorykort. 16 GB hukommelse burde holde længe, men nogen vil sikkert ærgre sig over, at det ikke går lige så hurtig at flytte sine data med sig, når man ikke bare lige kan tage et memorykort ud af telefonen.

Kontra Androids version 2.2, som vi kender fra de enheder, der er på markedet i dag, så virker det som om, de grafiske ændringer er begrænsede. Enkelte menuelementer er blevet rundere i kanterne, men bortset fra det er meget af indholdet udformet, som vi kender det fra tidligere.

NFC og gyroskop

Android 2.3 er heller ikke først og fremmest tænkt som en grafisk opdatering. Her er understøttelse af NFC, Near Field Communication, blevet tilføjet. Det betyder, at man i fremtiden kan bruge telefonen til at åbne døre med eller til at betale med, ved at man holder den foran en sensor.

En anden nyhed, som også gør sig gældende fra Android 2.3, er muligheden for gyroskop, som vi kender fra Apples Iphone 4. Et gyroskop måler alle bevægelser, uafhængigt af hvad der er op og ned.

Dagens akselmetre, som ligger bag styringen i mange bevægelsesstyrede spil, kan sammenlignes med at have en kugle i en dyb tallerken. Den ved, hvad der er ned, men den vil ikke mærke nogey til, at du drejer telefonen rundt om sin egen akse.

Endelig pris eller nøjaktig butiksdato er endnu ikke fastlagt. Ifølge vores oplysninger er det sandsynligt, at den vil dukke op i løpet af første kvartal i det nye år.

Læs også: Test af den seneste Android-telefon: Google Nexus One

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Amobil.no

Oversat af Stina Resting