Ny browser og nye startskærme

Det her er Nokias planer for Symbian^3 i 2011.

Nokia har planer om en række opdateringer på deres mobilplatform i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH SEELAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da vi testede Nokias flagship, N8, var browser og startskærme blandt nogle af de ting, der irriterede os. Nu kan begge dele rigtignok erstattes af anden software, og problemet var dermed ikke så stort, som det kunne have været.

Læs også: Nokia slår tilbage
Læs også: Ny mystisk Nokia-telefon

Efter en omfattende omrokering i Nokias chefsstab, gjorde den nye cjef, Stephen Elop, det klart, at opdateringstempoet for Symbian^3-enheder ville blive højt i 2011. Fremfor at vente på store opdateringer, ville Nokia satse på mange små.

Nu har Nokia givet computerworld.com en oversigt over kommende opdateringer.

Intuitiv browser

I første kvartal er det browseren, som bliver straffet. Sammen med 50 opgraderinger af småt og stort i operativsystemet, er det derfor en mere intuitiv browser, som står for den vigtigste del af denne opdatering.

En melding fra Nokias indiske Twitter-konto har sat spekulationer i gang, eftersom den første kæmpe-opdatering kan komme allerede i januar.

Startskærme

I løbet af andet og tredje kvartal vil der komme opdateringer, som sørger for mere brugervenlig startskærm og yderligere forbedret browser. For browseren drejer det sig om understøttelse af HTML5.

Selve opdateringsprocessen skal også blive betydelig forenklet i løbet af samme tidsrum.

Fra midten af 2011 er der også snak om nye topmodeller fra selskabet. Kraftige processorer og 3D-akseleration for at skabe en bedre spiloplevelse er blandt stikordene.

Optisk zoom

Den for nyligt lækkede Nokia X7 kan være en del af det, som kommer i det tidsrum. For øvrigt er der også snak om telefoner med optisk zoom på kameradelen, men de forventes først i fjerde kvartal af 2011 eller første kvartal af 2012.

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting