Kraftig indmad på Nokia N9

Kan blive den hurtigste Nokia nogensinde.

Nokia er på vej med ny model, der efter sigende kommer til at have en kraftig indmad. Måske bliver den den hurtigste Nokia nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu nærmer Mobile World Congress i Barcelona sig, og der vil Nokia afsløre flere detaljer om den kommende MeeGo-mobil Nokia N9.

Indtil videre har vi kun set billeder af herligheden og dermed fået bekræftet, at den har et udskydeligt tastatur, samt at den altså vil køre Linux-operativsystemet MeeGo i stedet for Symbian^3.

Læs også: Her er Nokias næste flagskib
Læs også:
Nokia slår tilbage
Læs også: Sådan bliver mobilåret 2011

Nu er der lækket endnu et par detaljer om denne mobil. Det finske teknologiwebsite Prosessori hævder at have "sikre kilder", der melder, at Nokia N9s processor er blevet sat til 1,2 GHz. Det er i så fald hurtigere end nogen anden Nokia-mobil indtil nu.

Websitet informerer, at processoren skal være af typen Intel Atom. GSMArena præciserer imidlertid, at de tror, det drejer sig om en processor, som er baseret på Intels Moorestown-platform, ikke at de har puttet "en god gammel x86 Atom" i en smartphone.

Endvidere vil Nokia N9 alt at dømme få det samme 12-megapixels kamera, som du allerede finder i Nokia N8.

Der spekuleres også i, om N9 vil komme til at understøtte LTE, altså at den vil kunne bruges i 4G-nettet. Dette rygte er mere usikkert end de to ovennævnte, og hvis Nokia skal lancere en 4G-mobil under Mobile World Congress, virker denne som en meget sandsynlig kandidat.

Hvis alt dette holder, er der ikke meget til hinder for, at Nokia N9 bliver et monster af en mobiltelefon.

Læs også: Nokias Flagskib sælger pænt
Læs også: Her er de 25 mest populære mobiler

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting