Kort nyt fra dimsemesse

Der var rigeligt med nyheder på årets CES i Las Vegas. Her et overblik over weekendens lanceringer

Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LG leverer til Sony

Sydkoreanske LG Display, som er verdens næststørste producent af LCD-fladskærme, har indgået aftale med japanske Sony om at levere LCD-skærmpaneler.

LG Display ejes af LG Electronics, Philips og Toshiba og har Samsung Electronics som den væsentligste konkurrent. Sony ejer sammen med netop Samsung et fælles LCD-produktionsselskab, og Sony har siden 2004 samarbejdet med Samsung.

Derfor er LG-aftalen et gennembrud for den sydkoreanske elektronikgigant, som dog ikke vil oplyse, hvor meget der skal leveres. Th.

Sony vil være nr. 2

Sony vil lægge sig lige i kølvandet på Apple og være verdens næststørste leverandør af tavle-PCer i 2012, selv om Sony ikke selv stillede med en tavlecomputer på årets CES-messe.

»Vi vil gerne indtage positionen som nummer to inden for et år,« siger leder af Sonys computerafdeling, Kunimasa Suzuki, som ikke vil udelukke men heller ikke nærmere redegøre for en Playstation-telefon. Th.

»Shh, jeg ser film!«

Så er det slut med at blive afbrudt, mens man er midt i en spændende film.

Den japanske elektronikgigant Sony arbejder på en ægte øjenbiograf, nemlig en skærm, der sættes foran øjnene, og som kan vise film i 3D. Brillerne har indbygget lyd, så man kan lukke hele verden ude så længe.

Der er hverken sat salgsdato eller -pris på øjenbiografen, der blev fremvist på CES-messen som et af flere eksempler på, hvad Sony arbejder på. Th.

3D-briller får pænere design

De er ubestridt grimme og ligner solbriller, men de er stadig nødvendige, når man vil se 3D-TV.

Sydkoreanske Samsung har dog nu forsøgt at gøre de uomgåelige 3D-briller en kende mere smarte ved at give dem nye design. Brillerne er såkaldt aktive briller med indbygget teknologi, der sikrer, at billedet står bedst muligt. De har slebet glas, som korrigerer synsfeltet og vejer blot 29 gram. Og så kan de lades op gennem elektromagnetisk induktion, når de lægges på en særlig oplader, der ligner en høj hat.

At man kan se 3D uden briller på flere nye videokameraers små skærme, skyldes, at man ser billedet direkte forfra. På den langt større TV-skærm er man - endnu - nødt til at ligne en fastelavnsfest. Th.

Ros fra Greenpeace

Elektronikfabrikanterne har gjort »betydelige fremskridt« for at passe på miljøet ved at fjerne giftstoffer i deres produkter, få dem til at bruge mindre strøm og sikre større genbrug af materialerne.

Det siger miljøorganisationen Greenpeace, der selv presser på ved at give de store producenter offentlige karakterer.

Asus' VW-247H-HF-computerskærm scorede højest, 7,5 ud af 10 points, mens Sharps LC-52SE1-TV fik 6,46 point, Sony Ericssons Aspen-telefon 6,21 points, Samsungs GT-S75550-telefon 7,03 points, Asus' UL30A bærbare PC 5,59 points, Acers TM8172-mini-PC 5,08 og HPs Compaq 6005 Pro Ultra-slim stationære PC 6,06 points. Th.

Samsung drøfter særligt Google-TV

Verdens største TV-producent, sydkoreanske Samsung, forhandler med Google om at producere et Internet-TV-apparat under Google-mærket.

»Der er et par udeståender at løse. Vi ønsker at lave en vind-vind-aftale for begge parter,« siger Yoon Boo-keun, chef for Samsungs TV-forretning.

Samsung satser på at øge sit salg af fladskærme med 15 procent til 45 millioner styk på verdensplan i 2011. Heraf skal salget af 3D-TV firdobles til omkring otte-ni millioner, ligesom antallet af Internet-forbundne TV-apparater skal øges til 12 millioner styk eller 27 procent af Samsungs samlede salg i år. Th.

LG satser på dyre telefoner

Salget af mobiltelefoner skal fordobles i 2011, lyder sydkoreanske LG Electronics' mål.

LG er verdens tredjestørste mobilproducent målt på antal men kun nummer fem målt på indtjening efter rekordstore tab, fordi LG ikke havde et modtræk klar til andre mobiltelefoners succes. Det skal den nye Optimus One-telefon fra oktober og den nye Optimus 2X med dobbeltkerneprocessor og dermed lavere energiforbrug, bedre og hurtigere netbrug og hurtigere skift mellem åbne programmer lave om på.

LG solgte godt syv millioner avancerede telefoner sidste år og satser på at øge antallet to-tre gange i 2011. Th.

Skype køber videoekspert

Det dansk-svensk opfundne internettelefoniselskab Skype har købt det californiske Qik, som gør det muligt at holde videokonferencer over avancerede mobiltelefoner, uanset om de kører med Android, Windows, iPhone, Symbian eller Blackberry.

Med Qik kan man både optage og strame til andre mobilbrugere, mens man filmer, eller sende optagelsen med e-post. Skype vil anvende Qiks teknologi til at forbedre sine egne tjenester på mobiltelefonen.

Det er Skypes første opkøb. Qik er grundlagt i 2006 og har 60 ansatte. Th.