Kinect allerede udsolgt i USA

Det tog under en uge, før Microsofts nye Xbox-bevægelsessystem, Kinect, var udsolgt i USA. Samme billede tegner sig i Danmark

Foto: JOE RAEDLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun få dage efter at det blev muligt at købe Microsofts nye Kinect-system, melder forhandlerne i USA nu om udsolgt. Det skriver flere amerikanske medier.

Kinect er Microsofts nye bevægelsessystem til Xbox 360, som består af et panel med kameraer, der registrerer brugerens bevægelser og omsætter det til spil. Det betyder, at man kan spille konsolspil med kroppen - for eksempel virtuel tennis uden ketcher.

Kinect har været længe undervejs og Microsoft har langt fra holdt teknologien hemmelig. Derfor har systemet været længe ventet blandt Xbox-tilhængerne.

Nu tegner det til, at det samme mønster kommer til at gentage sig i Danmark. Her bliver Kinect lanceret på onsdag, men allerede nu er der forudbestilt Kinect-systemer i så stort antal, at Microsoft formoder, at der bliver udsolgt længe inden jul.

Xbox 360 regnes for en af de større Microsoft-succeser i nyere tid, og platformen har læssevis af loyale tilhængere.

Konkurrenten Sony markedsfører samtidig massivt Playstation Move, der er Sonys svar på Kinect. Sonys Move kræver dog en controller.

Bevægelsesspil fik for nogle år siden en overraskende stor succes, da Nintendo Wii pludselig blev en landeplage. Siden blev også smartphones og Apples iPod touch pludselig relevante som spilmaskiner, da også de bruger en række indbyggede sensorer til at måle brugerens bevægelser.