Facebook-stunt gør grin med job-bureaukrati

En A-kasse har sat sig for at printe alle A-kasse-reglerne ud. De fylder 22.408 sider.

En ugelang kampagne med en stærk humoristisk dimension kører lige nu på Facebook, hvor alle kan følge med verdens måske allerkedeligste live-stream.

Det er A-Kassen Min A-kasse, der har sat sig for at printe alle A-kassereglerne ud i ét hug - hvilket estimeret kommer til at tage op mod to uger. Kampagnen begyndte i mandags, og er ikke engang halvvejs endnu. I alt skal der printes 22.408 siders regler ud.

Imens arrangerer A-kassen blanket-bingo, fester, livemusik og overnattende gæster i printerrummet, hvor den hårdt prøvede printer spytter sider ud fra 9-16 alle hverdage.

"Det går lidt langsommere, end vi havde forventet. Vi havde regnet med at være færdige 1. december, men det bliver nok først omkring den tredje, vi bliver færdige. Hvis altså printeren holder," forklarer kommunikationschef i Min A-kasse, Simon Bauer.

Han har til lejligheden indkøbt en særligt robust HP-printer, der nu filmes døgnet rundt af et webcam, der sender billederne ud på Facebook. Her kan man følge fremgangen i denne gruppe.

I Facebook-gruppen vil man også kunne se højdepunkter fra aktionen, herunder den lille fest med bordbomber, A-kassen holdt, da printeren havde gylpet side nummer 5000 ud.

Selv om kampagnen er svært humoristisk, har den også en politisk slagside. Ifølge Simon Bauer, er regelsumpen for A-kasser fra 1951 til nu vokset eksponentielt, fra 421 sider i 1951 til nu 22.408.

"Vi har fået et system, der er så bureaukratisk og uoverskueligt, at det tager modet fra folk. Systemet er blevet en forhindring for at folk har det overskud, der skal til, for at finde et arbejde. Og det skyldes blandt andet, at det bygger på en forudsætning om, at folk i virkeligheden helst vil være fri for at lave noget," siger Simon Bauer.

I samme åndedrag opfordrer han folk til at følge med i aften, hvor der vil være godnathistorier i printerrummet. Folk fra projektets Facebook-gruppe har desuden løbende involveret sig i projektet, og tilbudt livemusik og sove-aktioner for at bidrage til underholdningen.

Imens står printeren i baggrunden og printer videre - og der er sågar et ophængt et nummer, man kan smse til, hvis printeren går i stå. Det kommer den dog forhåbentlig ikke til, for på forhånd er den blevet efterset og smurt efter alle kunstens regler.

Dog forventer Simon Bauer, at det bliver nødvendigt at skifte toneren et par gange undervejs.