Dette er nørdens drømme-PC

Er du ude efter en byg-selv computer, som slår det meste på markedet? Anbefaling: For den, som bare må have det bedste.

Den, der er ved muffen, kan selv sammensætte og "costumize" sin computer, lige akkurat som vedkommende ønsker det. Her ses et foto af diverse historiske computere fx konsollen Commodore i toppen, der er udstillet på det nye Computerspils-museum i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Millionæren" er en anbefaling til dig, som bare skal have det bedste, og som ikke bekymrer sig så meget om prisen. Det er måske unødvendigt at skrive det, men denne opsætning tackler det meste du udsætter den for.

Selvfølgelig findes der en række færdigbyggede computere på markedet fra forskellige aktører. Desuden tilbyder de fleste online-butikker at bygge computeren for dig. Men hvorfor lade nogen andre om det, når du selv kan gøre noget så spændende selv? Tjek gerne vores norske søstersite Hardware.no's  bygge-PC guide ud for at se, om du kan klare det selv.

Intels nye Sandy Bridge-processorer er et oplagt valg, og om ikke så længe er det vildeste alternativ Core i7 2600K.

Et godt hovedkort skal man også have. Vi har valgt Asus Maximus IV Extreme. Dette kort benytter sidste skrig indenfor chipfronten fra Intel, nemlig P67 Express. Kortet byder blandt andet på rimelig med plads på PCIe x16-sporene, hvilket er centralt ved brug af flere skærmkort.

På hukommelsesfronten putter vi 8 GB DDR3-hukommelse i fra Corsair.

Geforce GTX 580 giver meget og god ydelse for pengene, men vi stopper ikke der, vi vælger to af dem i SLI. Kortet fra Asus er både billigere samtidig med, at det byder på nyere frekvenser end konkurrenterne.

Et par SSD-er må man også have. Nu er der mange spændende ting, som kommer på SSD-markedet, men for at plukke et par godbidder ud fra dagens udvalg, så falder valget på to styks Crucial C300 128 GB, som man kører i RAID 0. Vi har også kastet et par konventionelle harddiske i til at lagre data.

Kabinet og strømforsyning kommer fra Corsair og er plukket fra den øverste hylde. Obsidian Series 800D er bare et utrolig lækkert kabinet, som samtidig har godt med plads. Strømforsyningen, AX 1200W, er også en af redaktionens favoritter.

På kølerfronten har vi valgt Noctua NH-D14, et monster af en kølerenhed, som imponerede os stort, da vi testede den.

For at toppe det hele kaster vi også lige Asus Xonar Essence STX oveni, et virkelig fint lydkort til dem, som kerer sig lidt ekstra om lydkvaliteten.

Når det gælder skærm, anbefaler vi at man selv vælger sin skærm ud i budgettet i ens tegnebog ved at tage et kig på vores skærmanbefaling. Alligevel fremstår en 30-tommers skærm eller måske to som det naturlige valg til denne opsætning, vi har linet op.

Læg også gerne mærke til, at der ikke følger noget operativsystem med her, det kan man også selv vælge.

Vil du have denne PC?

Klik her for at finde bedste pris og for at komme til indkøbsvognen.

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Hardware.no
Oversat af Stina Resting