Analyse: Flere tavlecomputer end bærbare om fire år

Allerede i 2015 vil der blive solgt flere flade tavlecomputere end bærbare - og den gammeldags desktop-computer er i frit fald.

Selv den tyske kansler, Angela Merkel, bruger tavlecomputere. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Imens elektronikmessen CES, der skydes i gang i dag i Las Vegas, nærmest er ved at skumme over af tavlecomputere, er analysehusene tilsvarende igang med at overbyde hinanden i forudsigelser om tavlecomputerens gyldne fremtid.

Nu melder analysehuset Forrester således ud, at de forventer, at tavlecomputeren vil sælge bedre end almindelige, bærbare computere allerede i 2015. Her forventer Forrester, at der alene i USA vil blive solgt 195 mio. tavlecomputere mellem 2010 og 2015 - svarende til at godt halvdelen af den amerikanske befolkning anskaffer sig en tavlecomputer.

Tidligere har flere andre estimeret tilsvarende heftige salgstal for det amerikanske marked - hvor Gartner estimerer, at der vil være solgt 208 mio. af slagsen allerede inden 2014.

For det danske marked har IDC tidligere estimeret, at der vil være solgt op mod en halv million tavlecomputere inden udgangen af 2011 - heraf hovedsageligt Apples, omend flere andre producenter forventes at få bedre fat i markedet allerede i år.

Tavlecomputer-genren har hidtil været domineret af Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab - men utallige andre producenter er på vej, og de tidlige rapporter fra den store elektronikmesse i Las Vegas lyder på, at der er tavlecomputere stort set alle vegne.

Det er ukendt, hvor meget Apples iPad har solgt - men massive rygter har tidligere indikeret, at Apple tilsyneladende har valgt en hastig evolution af selskabets iPad, der ifølge rygterne står til at få en større overhaling allerede i april. Det sker fordi iPad allerede nu - hardwaremæssigt set - må anses for at være bagud i forhold til mange af de modeller, der sendes på markedet over de kommende måneder.

Salget af stationære computere forventes at falde fra 20,5 mio. sidste år til 18,2 mio. i 2015.