Amerikanske unge går app-amok

Teenagere i USA sender og modtager 3339 smser hver måned, men taler mindre i mobilen end tidligere. Og så boomer brugen af mobil software, de såkaldte apps.

Foto: Eric Audras

Seks om dagen. 3339 om måneden. Over 40.000 om året. Amerikanske unge smser så det basker - og tendensen er i fortsat stigning. Til gengæld taler de mindre og mindre i telefonen. Helt præcist talte de amerikanske teenagere 14 procent mindre i telefon i andet kvartal af i år i forhold til andet kvartal sidste år.

Det viser en ny undersøgelse, som analysehuset Nielsen har foretaget.

Det amerikanske telemarked er på mange måder anderledes end det danske og europæiske, men tendensen kendes også herhjemmefra, hvor SMS-forbruget jævnligt sætter nye rekorder.

Det samme gør dataforbruget - både hos os i Danmark og i USA, hvor smartphones findes i stadigt flere bukselommer Af samme grund ser Nielsen et boom i forbruget af småprogrammerne, de såkaldte apps,

Dataforbrug stiger vildt

Dataforbruget hos en amerikansk teenage-mobilbruger er således steget fra 14 til nu 62 megabyte i kvartalet på blot et år. De vildeste dataforbrugere er dog aldersgruppen 18-24 år, der bruger over 160 megabyte data i kvartalet.

Stigningen i dataforbruget kan dels forklares med, at de amerikanske unge henter flere apps end nogensinde før. Android Market, App Store og alle de andre indbyggede mobil-program-butikker gløder af aktivitet - og de unge henter nu 12 procent flere apps end sidste år.

De unges begejstring for dataforbrug tyder på, at mobiltelefonen æder en større og større del af de unges samlede medieforbrug - og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig.

Undersøgelsen af foretaget ved at undersøge mobilregninger for 60.000 mennesker.