Talent 100 går live: Se med, når Ane Cortzen interviewer erhvervskvinden Marianne Dahl

100 lysende talenter bliver i disse måneder portrætteret i Berlingske. I dag klokken 17 fortæller erhvervskvinde og tidligere topchef i Microsoft Marianne Dahl om sit syn på talentudvikling, når hun bliver interviewet af Ane Cortzen live i Berlingskes nye konferencesal på toppen af mediehuset i Pilestræde. Du kan følge med live herunder.

Indtil for tre uger siden var Marianne Dahl (th.) topchef i Microsoft og havde ansvaret for softwaregigantens salg og marketing i hele Vesteuropa, men efter seks år hos den amerikanske gigant har hun besluttet at forlade Microsoft. I dag bliver hun interviewet af Ane Cortzen (tv.). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Berlingske sætter med Talent 100-kåringen fokus på 100 unge, der har evnen og viljen til at nå helt til tops i dansk erhvervsliv. Unge, der kan, tør og vil.

Frem til 28. maj vil der løbende blive publiceret portrætter af de 100 talenter her på berlingske.dk.

I dag, torsdag, går Talent 100 live. Det sker klokken 17, når erhvervskvinde og tidligere topchef i Microsoft Marianne Dahl lægger vejen forbi Berlingske og bliver interviewet af Ane Cortzen ved et liveevent i Berlingskes spritnye konferencesal, Salonen, på toppen af mediehuset i Pilestræde i det indre København.

Indtil for tre uger siden var hun topchef i Microsoft og havde ansvaret for softwaregigantens salg og marketing i hele Vesteuropa, men efter nu seks år hos den amerikanske gigant har hun besluttet at forlade Microsoft.

Hun holder fast i sine bestyrelsesposter i TDC og DFDS, men hvad fremtiden ellers byder på for Marianne Dahl, har hun endnu ikke løftet sløret for.

Marianne Dahl har arbejdet for Microsoft i mere end seks år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Interviewet klokken 17 er en fortsættelse af den samtale, som Marianne Dahl for nylig havde med Ane Cortzen i podcasten »Talent 100«. Her fortalte Marianne Dahl om detaljer i sin karriere, som ud over Microsoft inkluderer ledelsesstillinger i blandt andet Codan og TDC.

Og en af hendes pointer var, at bredde betaler sig, når ens mål er toplederposten. Horisontal erfaring i ens karriere kan være lige så værdifuld som vertikal.

»Man skal virkelig tænke i, at det ikke behøver at gå så meget opad. Unge i dag er fokuseret på hurtigt avancement,« sagde hun og tilføjede:

»Alt for mange bliver i marketing, i consumer-goods eller i finans hele deres karriere. Hvis man gerne vil være cfo (finansdirektør, red.), så er det en god idé. Men vil man gerne være administrerende direktør, bliver man nødt til at få forskelligartede erfaringer – og dermed også have lidt mindre fokus på at avancere hurtigt opad,« sagde hun.

Klokken 17 kan du også møde et af dette års 100 talenter. I dag er det Andreas Christian von der Heide, der er stifter af herretøjsmærket Les Deux. Pr-foto Fold sammen
Læs mere

Hendes bedste råd til de unge talenter var derfor »at få indsigt i forskelligartede typer virksomheder og funktioner« og ikke at være bange for at skifte job.

»Man skal få sig nogle erfaringer – og gerne nogle erfaringer, der er meget langt væk fra hinanden. Når jeg ser på den lidt skøre karriere, jeg har haft, så er det reelt derfor, jeg er nået dertil, hvor jeg er nået til i dag,« sagde hun.

En andet råd, hun gerne vil give unge talenter, er, at de skal tro på sig selv. Det gør hun selv. Sådan har det dog ikke altid været.

Marianne Dahl indrømmer blankt, at hun tidligere i sin karriere ikke havde den selvtillid, som hun udstråler i dag. Da hun gik på universitetet, var hun overbevist om, at hun ville dumpe. Da hun fik sit første lederjob, gik hun nærmest bare og ventede på, at hendes overordnede ville sige, at hun ikke var dygtig nok. Med tiden ændrede det sig dog. Det krævede et lidt mere modent mindset.

»Det var nok først, da jeg var midt i 30erne, at jeg for alvor forstod, at jeg faktisk var dygtig som leder. Men det er også noget ukonkret at være dygtig til. Jeg tror, det er nemmere, hvis nu man er dygtig til matematik, eller man er god til at programmere,« sagde hun

Dette og meget mere følger Marianne Dahl og Ane Cortzen op på i næste kapitel af samtalen live fra Berlingskes konferencesal klokken 17.

Her kan du også møde et af dette års 100 talenter. I dag er det 32-årige Andreas Christian von der Heide, der er stifter af herretøjsmærket Les Deux, der sælges i 800 butikker.

Herunder kan du høre podcasten »Talent 100« med Ane Cortzen.