Nu går talentjagten ind: Her kan du nominere kandidater til Talent 100

For 19. gang sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv og det offentlige. Her kan du nominere et talent til 2023-udgaven af Talent 100.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er talentjagten i gang.

Igen i år sætter Berlingske fokus på de mest lovende talenter i dansk erhvervsliv og i det offentlige. Det gør vi i vores Talent 100-kåring, hvor vi udvælger og portrætterer 100 talenter under 36 år.

Du og din arbejdsplads har frem til torsdag 5. januar mulighed for at nominere kandidater til Talent 100 her på siden. De 100 vil blive offentliggjort på Berlingske.dk lørdag den 4. marts.

Berlingske har siden 2004 sat fokus på unge, der har evnen og viljen til at nå helt til tops i dansk erhvervsliv. Tidligere talenter tæller blandt andre administrerende direktør for Tivoli Susanne Mørch Koch, stjernearkitekten Bjarke Ingels og tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

I 2023 bliver Talent 100-fejringen større og bedre end nogensinde. Det betyder meget mere journalistik og en stort event 25. maj på Berlingske, hvor vi fejrer årets talenter.

Sådan nominerer du en kandidat

Du nominerer en kandidat til Talent 100 ved at udfylde skemaet nederst på denne side.

Vi efterlyser talenter inden for ti kategorier: det offentlige, forretningsudvikling, iværksættere, kommunikation og public affairs, ledere, rådgivere, salg og marketing, specialister samt økonomi og finans.

Og som noget nyt indfører vi i år den grønne kategori. Der er et akut behov for at bekæmpe klimaforandringerne og nedbringe udledningen af CO₂. Derfor vil vi i år også have fokus på at fremhæve de talenter, som bidrager med løsninger til at mindske kvælstofudledningen. Det kan også være talenter, som leder afdelinger eller er specialister i virksomheder, der arbejder på de gode og grønne løsninger.

Berlingske udvælger de 100 talenter. Dommerpanelet består af blandt andre chefredaktør Mette Østergaard, erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen,  AOK-redaktør Nathalie Ostrynski og nyhedschef på Business Simon Bendtsen.

I vores vurdering lægger vi vægt på:

Begrundelse: Din nominering skal redegøre for talentets faglige forudsætninger, evner og resultater. Hvis din kandidat bliver udvalgt til Talent 100, vil din begrundelse blive brugt som udgangspunkt for et miniportræt. Derfor er det meget vigtigt, at du gør dig umage med begrundelsen, som også vil tælle med som en del af bedømmelsen. Som en del af begrundelsen vil vi bede dig om at nævne tre årsager til, at netop din kandidat skal med på Talent 100-listen. Vær gerne så konkret som mulig. Begrundelsen skal skrives på dansk.
Anbefaling: Du har også mulighed for at vedhæfte en mere uddybende anbefaling. Det kan være fra dig selv, talentets nærmeste chef, en tidligere chef eller en forretningsforbindelse. Hvis I er flere, der anbefaler samme talent, vil det være en stor hjælp at samle anbefalingerne i ét dokument.
Et udbygget cv, der viser talentets faglige og uddannelsesmæssige kompetencer. Cv'et skal også redegøre for konkrete resultater.
​Virksomhedskandidater: Der er ingen øvre grænse for, hvor mange du kan indstille, men vi opfordrer til, at du og din virksomhed prioriterer på forhånd og kun indstiller de mest lysende kandidater.
​Alder: Talentet skal være født efter 3. marts 1987.

Det med småt

De 100 udvalgte talenter får direkte besked. En nominering er ingen garanti for omtale, og de kandidater, der bliver fravalgt, får desværre ikke besked. Det er kun muligt at være med en gang, så talenter, der tidligere har været med på Talent 100-listen, kan ikke nomineres igen.

Talentet skal have en dansk forankring. Der er deadline for nomineringer torsdag 5. januar klokken 17.

Har du spørgsmål angående Talent 100, så skriv en e-mail til talent@berlingske.dk. Du kan også se svarene på en række ofte stillede spørgsmål her.