Morten Hübbes mor giver større indsigt i succes end fem år på CBS – Berlingske viser 100 veje til succes

Nu starter Berlingskes afsløring af 100 unge under 36 år, som flytter virksomheder og organisationer og dermed i stort og småt Danmark fremad. 2021-udgaven af Talent 100 bliver en bedre og større udgave af den traditionsrige kåring end nogensinde før. Fra i dag og til udgivelsen af hele Talent 100-listen i slutningen af maj vil Berlingske hylde 100 talenter med en massiv journalistisk satsning.

Turen er endnu en gang kommet til at hædre de 100 unge talenter, der af Berlingske er blevet kåret til at være årets mest lovende. Her er det Copenhagen Business School, hvor Talent 100 blev udrullet i 2019. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Talent 100.

Faktisk har vi på Berlingske seriøst overvejet, om vi skulle skrotte navnet Talent 100 i år. I selve ordet talent ligger der noget på en gang uforløst og et løfte, som skal indfris senere. Og på den måde yder ordet talent ikke retfærdighed over for de 100 mennesker på under 36 år, som er på årets liste.

Tag Jeanne Mia Lønstrup, som Berlingskes virksomhedsredaktør og Cavlingpris-vinder Simon Bendtsen nævnte i sin klumme forleden dag. Jeanne er 35 år, uddannet ingeniør og har siden 2012 været ansat i Maersk Drilling. Hun er i spydspidsen af arbejdet med at finde svar på klimaudfordringerne og arbejder konkret med at udvikle de teknologier og den forretningsmodel, der i fremtiden skal gøre det muligt at minimere udledningen af klimagasser ved at lagre CO2 i undergrunden.

Er Jeanne et talent? Nej, hun er mere end det. Hun er allerede i fuld gang med at forløse og bruge sit talent. Jeg tror, at Maersk Drilling regner ret meget med Jeanne.

Men selvfølgelig ofrer man ikke navnet på en gammel ven, som siden 2004 har været Berlingskes metode til at skabe opmærksomhed om tidens unge stjerner i erhvervslivet i bredeste forstand. Hvis man er en ung fysiker på Niels Bohr Institutet i København, er man således også i erhvervslivet. Man behøver ikke at sidde i et aktieselskab for at være en stjerne.

Vi synes på Berlingske, at Talent 100 er fantastisk projekt – ikke mindst i en tid med coronakrisen – fordi vi gerne vil forstå, hvordan mennesker forvandler evner, dygtighed, flid, begavelse og måske også en dosis medvind på cykelstien til at blive anerkendt som en af de 100, der flytter virksomheder og organisationer og dermed i stort og småt Danmark fremad.

At tage vare på og forvalte sit talent er et urinstinkt for mennesker i vores samfund. Et af de mest kendte steder i Det Nye Testamente er lignelsen om de betroede talenter i Matthæusevangeliet. Man får intet ud af sine talenter ved at grave dem ned og gemme dem, og selvom det at gemme sine talenter måske i streng forstand ikke er en synd, på den måde at der er tale om at lyve, stjæle eller slå ihjel, så er det stadig synd.

Berlingske er egentlig i år slet ikke spor optaget af, hvad de 100 talenter har studeret eller uddannet sig indenfor. En god og relevant uddannelse eller en tur til Harvard, som flere på listen har taget, forbliver alene adgangsbilletten til at forløse sit potentiale. Vi er heller ikke interesseret i at se listen over ledelses- og karrierebøger, der er blevet trawlet igennem. Det er igen højst værktøjer til at forløse talentet. Berlingske skriver i det hele taget ikke længere om karriere om ledelse. Det lader vi andre om. For Berlingske handler det om arbejdsliv i vores spalter – også i vores dækning af Talent 100.

»Når jeg tænker tilbage, blev jeg ekstremt stolt over, at min mor havde overskud til at gøre en forskel i mange menneskers liv, samtidig med at hun havde travlt med sin egen familie og et krævende job,« fortæller Morten Hübbe, selv et Berlingske-talent, som i ti år har været topchef i forsikringskæmpen Tryg, til Berlingskes Søren Martin Olsen.

Koncernchefen i Tryg, Morten Hübbe, er opvokset i et hjem i Husum, som moren indrettede til socialkontor, hvor hun inviterede narkomaner, prostituerede og bankrøvere indenfor. Opvæksten præger hans strategi den dag i dag. Han er også et af de første talenter i Berlingskes Talent 100. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

I det åbenhjertige interview fortæller Hübbe om, hvordan hans familie bliver forvandlet fra en ressourcestærk familie med overskud til andre til at være en udsat familie, der har brug for hjælp. Morten Hübbes mor dør som 49-årig af kræft, mens faderen går i stå, begynder at drikke for meget for så at dø få år senere.

Hvis man vil forstå, hvorfor Morten Hübbe er gået fra at være en del af Berlingskes første kuld af talenter i 2004 til at blive topchef i Tryg, er det mere relevant at fundere over, om det var hans mors styrke og overskud, som formede Hübbes vilje til at nå sine mål, end at høre om hans undervisning på CBS, om end det er en glimrende skole. Alle har en historie eller et nedslag, som er definerende for, hvordan de forløste deres potentiale. Det er det, vi jagter.

Berlingske vil gerne være mediet, der hylder dem, der viser en vej mod fremtidens samfund. Det samfund, der befinder sig lige på den anden side af coronakrisen. Her kan de 100 talenter spille en nøglerolle. De 100 er valgt af journalist Vibe Hyltoft, arbejdslivsskribent Nikolai Steensgaard, kulturkommentator Anne Sophia Hermansen, chefredaktør Mette Østergaard, journalist og kommentator Birgitte Erhardtsen, journalist Mette Dalgaard Hansen, økonomisk journalist Morten Laugesen, Simon Bendtsen og mig.

2021-udgaven af Talent 100 bliver en bedre og større udgave af den traditionsrige kåring end nogensinde før. Fra 20. februar og frem til udgivelsen af hele Talent 100-listen i slutningen af maj vil Berlingske hylde talenterne med en massiv journalistisk satsning.

Det gør vi blandt andet i en ny podcastserie med Ane Cortzen, hvor hun interviewer Microsoft-direktør Marianne Dahl, Nephew-guitarist Kristian Riis, Unity-stifter David Helgason og Netcompany-direktør André Rogaczewski. Alle er de personer, der har opnået noget og flyttet noget. Men alle er også personer, som har meninger og tør blande sig i samfundsdebatten.

Foruden det vil Berlingske afholde en række livearrangementer.

Vi glæder os. Vi håber, at du vil læse med i de næste mange uger.