Forældede regler sidestiller alkoholfrit med alkohol, spænder ben for alternativer og fastholder en alkoholkultur

Man må eksempelvis ikke kalde en alkoholfri drik for »alkoholfri gin«. Producenterne skal i stedet opfinde mærkelige navne som »botanical infusion« eller »spirit alternative«. Forbrugeren bliver forvirret, og de alkoholfrie produkter får sværere ved at vinde indpas.

Når vi forsøger at fremme et sundere alternativ, bliver vi mødt af de samme barrierer som for produkter, der netop bidrager til den alkoholprægede kultur, vi alle kender, skriver Magnus Andersson og Rolf Carlsen. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Når vi forsøger at fremme et sundere alternativ, bliver vi mødt af de samme barrierer som for produkter, der netop bidrager til den alkoholprægede kultur, vi alle kender, skriver Magnus Andersson og Rolf Carlsen. Arkivfoto: Søren Bidstrup

I tv-programmet »Dobbelt Op« forsøgte vi at bygge en forretning op omkring alkoholfri vin – et produkt, der i dag efterspørges af personer, som ønsker at deltage socialt uden nødvendigvis at drikke alkohol.

Men vores rejse stoppede brat. Ikke fordi vi manglede ideer, energi eller kunder. Nej – vi blev smidt ud af programmet, fordi Københavns Kommunes regler gjorde det umuligt for os at få en tilladelse til at sælge alkoholfri vin.