Synd for Skoda

Fin bil med forkert navn. Testholdet erkender, at de har fordomme om Skoda, og det koster Fabia point.

Ambivalent. Testholdet synes overvejende godt om Fabia. Men Skoda-navnet er belastet. Fold sammen
Læs mere

Skoda har et problem hos kvinderne. Bilerne er nydelige, kører godt og er til at betale. Men navnet og fortiden skræmmer flertallet af testkørerne langt væk.

»Jeg har det svært med Skoda. Jeg forbinder mærket med discount og vittigheder, og deres grønne logo er bare så grimt. Selv om jeg godt ved, deres biler er blevet meget bedre,« siger Maria Andersen. Og ender alligevel med at give den nye Fabia fem ud af seks stjerner.

Det er kvindernes mening om Fabia i en nøddeskal. Fin bil. Forkert navn. »Den er faktisk meget lækker. Bare synd, at det er en Skoda.«

Roser er der ellers flest af. Især til pladsen, bagagerummet, sæderne, gearskiftet og køreegenskaberne som en enkelt kalder »fantastiske«.

I Fabias tilfælde spiller alder tydeligvis også en rolle for bedømmelsen. Jo yngre testkører, desto mere kritik af kedeligt design og discountpræget kabine. »Fire hjul, en motor, et rat og ikke ret meget mere,« som en testkører udtrykker det. Ældre medlemmer af testholdet er mildere stemt. »Flot og harmonisk« hedder det om designet, mens Fabias interiør beskrives som rigtig godt og lækkert.

Fabias nye 1,4 liters motor med 86 heste deler også testholdet. Halvdelen finder den kvik og støjsvag, den anden halvdel synes den larmer, og får Fabia til at føles tung og langsom.

Alt i alt kaster kvinderne dog så mange stjerner efter Fabia, at den ender med fire ud af seks mulige. Et hæderligt resultat. Alligevel skal Skoda-forhandlerne ikke forvente at blive overrendt af entusiastiske kvindelige bilkøbere. Testkører Anna Marie Thomasen forklarer hvorfor:

»Jeg sidder fantastisk i Fabia, og den kører rigtigt godt. Desværre har jeg bare nogle gamle fordomme om mærket. Derfor kunne jeg aldrig selv drømme om købe en Skoda.«