Solbakken til angreb: 'DBU kan ikke leve med det'

Hans hold havde lige vundet 2-1 mod ærkerivalerne fra Brøndby og taget endnu et skridt i kampen om guldet, men Ståle Solbakken kom først rigtig op i gear, da snakken faldt på noget helt andet.

Den forgangne uge har stået i antihomofobiens tegn, efter Viktor Fischer fortalte, hvordan OB-fans havde brugt homoseksuel som et skældsord mod ham. Men da bøderne faldt til både OB og Brøndby, lød det fra DBUs disciplinærinstans, at Fischer selv kunne have medvirket til ‘at eskalere sagens omfang’.

Og det var her, FCK-manageren stod af.

»Spørgsmålet er, hvem der skal granske disciplinærinstandsen? Kan du sige sådan noget i 2019, som de sagde der? Kan vi adressere et kæmpe samfundsproblem, som Viktor gik på banen og fik støtte af hele Danmark og alle klubber? Der blev taget kæmpe skridt, og der var nul råb i dag mellem de to største rivaler,« siger Ståle Solbakken og understreger sin utilfredshed med disciplinærinstansen.

»Det er jo ikke Viktor Fischer, som skal køre en antihomohetz-debat igennem. Han har sat fokus på noget, og alle har fulgt op rigtigt. Men så kommer der en instans og siger, at du kan råbe så meget homo, men hvis en spiller gør noget til publikum, så må du råbe ganske meget mere. Vi lever i 2019. DBU kan ikke leve med det. Det går ikke.«

Viktor Fischer kyssede efter FC Københavns 1-0-sejr over OB for en uge siden ned til de fynske fans, som undervejs i kampen havde sunget, at ‘Viktor Fischer er homo’. Og det var altså den gestikuleren, som DBUs disciplinærinstans havde vurderet som medvirkende til at eskalere omfanget.

»Hvordan skal den ungdom, som læser det, forstå det? Det her skal bare lægges dødt, men hvordan skal vi fortælle dem det, hvis vi har en instans, som siger, at hvis jeg slår dig lidt i maven nu, så må du sige, at jeg er en fucking nordmand. Ej, det er ikke så slemt. Men hvem skal granske dem? Hvem skal tage det op? Det må Jesper Møller finde ud af,« siger Ståle Solbakken og afslutter med endnu mere seriøs mine.

»For mig er det alvorligt. For Viktor er det ikke sjovt.«