Solbakken skipper ferien: Jagter spillere til FCK

Ståle Solbakken havde dårligt nået at give sin guldmedalje til en fan og skylle munden med en lunke øl, før næste arbejdsopgave står og venter lige ude i den nærmeste fremtid. Der skal købes og sælges spillere.

Og FC København-manageren er klar til at skippe sin ferie - og den tekniske direktørs - for at få de rigtige spillere til klubben til jagten på Champions League.

»Jeg går ikke på ferie. Johan Lange har ikke fået lov at bestille ferie endnu. Det er også lidt min skyld, at vi taber i dag. Jeg har ikke været til træning. Jeg har været ude at rejse hele ugen og været i alle mulige mærkelige lande og snakke med mange mærkelige folk,« siger Ståle Solbakken og fortæller, at han har et par vigtige møder i den kommende uge.

Et af de møder kunne være om Karlo Bartolec, som ifølge B.T.s oplysninger er meget tæt på et skifte til de danske mestre.

FC Nordsjælland-backen er udset som Peter Ankersens afløser, men FCK-manageren ville ikke løfte for meget af sløret på spørgsmålet om den 24-årige back.

»Det er et godt forslag. Vi må se, hvad fremtiden bringer,« siger Ståle Solbakken og fortæller da, at netop pladsen på højre back er en af dem, som FCK leder efter en spiller på.

»Vi skal have en midtbanespiller, for Mudrazija er gået i stykker. Så jeg er nødt til at have en midtbanespiller. Vi skal også have en højre back, for Peter Ankersen er en evighedsmaskine, og hvis vi kommer i Europa, skal vi spille 50 kampe.«

»Der må vi have et alternativ, som kan gå ind og spille. Så kan han og Varela konkurrere og bytte lidt, for det er helt umuligt for Varela, når han har spillet så lidt. Han er frisk, men han kommer til at blive skadet, hvis du ikke har den balancegang,« siger FCK-manageren.

Længe har Ståle Solbakken talt åbent om, at Peter Ankersen skal videre denne sommer. Han har spillet en stærk sæson på højre back, og den norske FCK-manager er da heller ikke bange for, om Ankersen kan finde sig en ny arbejdsgiver.

»Peter Ankersen er nærmest solgt. Han skal bare sende papirerne til den klub, han skal til. Du må spørge ham om, om det er så langt. Men han har helt sikkert en masse klubber at vælge imellem. Du skal være både døv og blind for ikke at kunne se, at der er en god back der. Det er op til ham, om han vil gamble og vente på de store ligaer, eller om han vil køre sikkert,« siger Solbakken og fortsætter.

»Vi kommer ikke til at lægge forhindringer for ham, hvis han vil til en speciel klub. Det var meningen, han skulle væk sidste sommer, men han tog et år til. Og jeg sagde til ham, at når han har fundet en klub, så finder vi prisen. Der kommer ikke til at blive langt nogle hindringer i vejen, medmindre der kommer en klub med en krone og halvtreds ører.«

Det gør der nok næppe. Men FC København kommer til gengæld til at bruge lidt penge denne sommer. Der vil blive gået hårdt efter at gøre truppen klar til en sæson med jagt på både Champions League og et nyt mesterskab.