Nøglespiller på VM-hold: Derfor kan stortalent lande i Brøndby

Brøndby bader i dygtige midtbanespillere.

Alligevel har klubben nu kastet snøren ud efter endnu en af slagsen.

Mandag kunne den norske avis VG fortælle, at Brøndby har budt 7,6 millioner kroner for den 19-årige midtbanemand Tobias Børkeeiet.

B.T.s kilder fortæller samme historie og supplerer med, at der oven i buddet på de 7,6 millioner danske kroner findes en lukrativ bonusaftale.

Indtil videre har Børkeeiets klub, Stabæk, dog valgt at takke nej til Brøndbys bud. Nu skal Ebbe Sand, Alexander Zorniger og klubejer Jan Bech Andersen derfor beslutte, om der skal sendes flere penge fra de københavnske forstæder til Oslos ditto.

Men hvorfor jagter Brøndby overhovedet forstærkning til en midtbane, hvor Simon Tibbling, Lasse Vigen, Dominik Kaiser, Josip Radosevic,  Besar Halimi og Kasper Fisker huserer?

Ja, først og fremmest skyldes det, at Brøndby i Tobias Børkeeiet kan få et af Norges største midtbanetalenter. En mand til nutiden - men bestemt også til fremtiden.

»Han er en central midtbanespiller med virkelig god spilforståelse, gode færdigheder og en god fysik. Og så er han en spiller, der sørger for at holdet fungerer godt. Det har han gjort for os - og det har han gjort i Stabæk, hvor han har været en af de bedste spillere i Eliteserien. Så jeg kan godt forstå, der er udenlandsk interesse for ham. For det er virkelig en spændende spiller,« fortæller Norges U20-landstræner, Pål Arne Johansen, som til sommer skal have Børkeeiet med til VM i Polen.

»Han er en spiller, som holdkammeraterne kan lide at spille sammen med, fordi han kommunikerer så godt, og han er virkelig god til at gøre andre gode. Så han er en spiller, som mange trænere gerne vil have, fordi han sørger for at få holdet til at fungere og får det bedste frem i de andre spillere,« fortsætter Johansen overfor B.T.

Lykkes det Brøndby at overbevise Stabæk til et salg, er Tobias Børkeeiet tiltænkt en plads på en midtbane, hvor udskiftningen de kommende måneder kan blive stor. Tidligere tirsdag kunne B.T. fortælle, at stjernespilleren Hany Mukhtar kan lande i belgiske Genk allererede i dette transfervindue.  Sker det ikke, er et salg til sommer den naturlige afslutning på Mukhtars ophold på vestegnen.

Også en spiller som Simon Tibbling kan gå ind i sit sidste halve år i Brøndby, ligesom Josip Radosevic er en spiller, der kan tiltrække opmærksomhed fra udlandet, selv om det blot er et halvt år siden, han landede i Superligaen. Radosevic sad i efteråret på den 6er-position, som også Tobias Børkeeiet spiller.

Brøndby håber derfor at kunne fremtidssikre sig ved et køb af det 19-årige stortalent, som udover at rumme et potentiale til videresalg også kan vikariere på en position, hvor Brøndby i efteråret havde visse problemer.

»På landsholdet han han mest spillet den dybe, centrale midtbane - nummer 6. Midtbaneankeret. Men vi har også spillet med fem i bagkæden, og der er han faldet ned og har været den midterste forsvarsspiller. Han er en typisk central midtbanespiller, som også kan spille i forsvaret,« fortæller Pål Arne Johansen, der ser Brøndby som et oplagt skridt for en af nøglespillerne på et stærkt, norsk U20-VM-hold.

»Jeg tror, han har potentiale til at spille i en top 5-liga i løbet af nogle år. Brøndby er et skridt, som han er klar til at tage her og nu. Det er jeg helt sikker på, han er klar til,« understreger Johansen.

»Kommer han til en klub som Brøndby, er det langt fra usandsynligt, at han kan tage skridtet til en endnu større klub bagefter. Han kan blive rigtig, rigtig god,« slutter den norske landstræner.

Tobias Børkeeiet fik sit helt store gennembrud i den bedste norske række i den sæson, der netop er slut. Inden sæsonen havde midtbanemanden sin professionelle debut til gode. Nu står han noteret for 30 kampe på højeste niveau.