Kamil Wilczek sværger troskab til Brøndby: 'En stor ære'

Det var en regulær risiko for Brøndby.

Polske Kamil Wilczek var jagtet af udenlandske klubber, og han kunne have smuttet. Hvis han ville.

Men den 31-årige angriber og Brøndby-anfører valgte at blive på Vestegnen i stedet for et måske mere lukrativt eventyr mod slutningen af karrieren.

Nu sætter polakken selv ord på, hvorfor han valgte at blive i Brøndby.

'Jeg har det dejligt i Brøndby, og København er mit hjem, og derfor bliver jeg her endnu længere. På trods at fristende tilbud og interesse fra klubber fra andre ligaen, føler jeg, at jeg ikke har fået det sidste ord på Vilfort Park (kaldenavn for Brøndby Stadion blandt dele af klubbens fans, red.),' skriver Kamil Wilczek i et opslag på Instagram.

Den 31-årige anfører har kontrakt med Brøndby til 2021, og at bedømme på ordlyden på opslaget er det ikke utænkeligt at forestille sig, at polakken i hvert fald har tænkt sig at fuldføre den kontrakt.

'Det er mig en stor ære og noget at være stolt af at være anfører for det her hold, og muligheden for at blive den mest scorende spiller i Superligaen for Brøndby er en kæmpe udfordring og motivation for mig,« skriver Wilczek inden, han slutter: 'Jeg sætter pris på det, jeg har her. Jeg bliver og kæmper!'

Målrekorden i Brøndby skal han dog ikke bruge to år på at nå, hvis han fortsætter sit vanlige målsnit.

Kamil Wilczek er lige nu den tredjemest scorende Brøndby-spiller i Superligaens 30-årige historie.

Polakken er lige nu på 61 scoringer i Superligaen, mens Ruben Bagger og Ebbe Sand begge ligger foran ham med henholdsvis 64 og 69 Superliga-scoringer.

I sidste sæson var Kamil Wilczek vice-anfører efter tyske Benedikt Röcker, der forlod klubben inden denne sæson efter at have sluttet uden den store mængde spilletid.

Kamil Wilczek har været i Brøndby siden januar 2016, hvor han kom til fra italienske Carpi.