FCM-spiller i tårer: 'Nu bliver jeg endnu stærkere'

 

De seneste måneder har været hårde for FC Midtjyllands Awer Mabil.

Den australske spiller mistede i januar sin søster i en trafikulykke, og siden da har FCM-spilleren haft svært ved at finde niveauet.

Det erkendte han selv kort efter søndag aftens 4-0-sejr over FC København i Herning.

Her kom Mabil selv på tavlen for første gang siden søsterens død, og scoringen fejrede han i tårer, med stor opbakning fra holdkammeraterne og med at vise en t-shirt med søsteren på til de fremmødte tilskuere.

»Det betød alt. Jeg har prøvet at være stærk for min familie hele vejen igennem. Jeg vil forblive stærk. Nu er jeg ovre denne udfordring, og nu bliver jeg endnu stærkere.«

»Jeg har været uheldig de sidste par kampe og kunne have lavet seks-syv mål her i foråret. Det er så vigtigt at få målet og glemme, hvad der skete og komme tilbage på sporet,« siger Awer Mabil til Eurosport kort efter kampen.

Mabils scoring og hyldest kommer samtidigt med en anden tragedie i FC Midtjylland.

Fredag mistede FCM-målmand Jesper Hansen sin lillebror i en trafikulykke på Sjælland.

»Vi er her også for Jesper nu. Vi kan ikke vente med at komme til pokalfinalen, så vi kan gøre min søster og Jespers bror stolte,« siger Awer Mabil.

Awer Mabil scorede til 3-0 på straffespark i 4-0-sejren over de nykårede danske mestre.

Om FCK-spillerne var ramt af tømmermænd fra guldfejringen for en uge siden kunne noget tyde på. B.T.s udsendte reporter i Herning giver i hvert fald ikke meget for FCKs præstation søndag aften. Læs mere om det her.

FC Midtjylland spiller pokalfinale den 17. maj i Parken mod Brøndby.