FCK-stjerne overbeviste Solbakken med speciel video

Dame N’Doye var 33 år og uden klub, da han sendte FCK-manager Ståle Solbakken en video i sommeren 2018. Det viste sig at være en ret god idé for begge parter.

Men mere om den video om lidt. For først skal vi spole frem til foråret 2019, hvor Dame N’Doye har vist et niveau mere end alle andre i Superligaen.

To mål stod senegaleseren for i FC Københavns 3-0-sejr over FC Midtjylland, og det fik straks de sociale medier til at åbne spørgsmålet om, hvem der egentlig er Superligaens bedste angriber gennem tiderne.

»Jeg synes, at det er ganske simpelt, at det er ham eller Ebbe Sand. De spillede på to forskellige tidspunkter. De er rigtig gode begge to. Men det sjove er, at da Ebbe Sand spillede, var jeg den bedste spiller i Superligaen, siger Ståle Solbakken på sædvanlig kæk manér og fortsætter.

»Så det er muligt, at de to kan konkurrere om det, men det var mig, der blev Årets Spiller, da Ebbe Sand spillede. Du kan bare tjekke karaktererne fra dengang. Jeg var et hav foran alle andre på alle toplister.«

Det smil har stort set været klistret på nordmanden i hele foråret, hvor københavnerne har gjort rent bord i mesterskabsspillet med 12 point af 12 mulige og nu er hele otte point foran FC Midtjylland.

Og undervejs har Dame N’Doye scoret seks mål i ni af forårets kampe.

»Han har været rå i slutspillet. Jeg synes, han havde lidt en off day i Brøndby. Der var Jonas Wind faktisk bedre. Men mod Esbjerg, OB og i dag har han været vores bedste mand,« siger Ståle Solbakken.

Det havde nordmanden næppe regnet med for ni måneder siden, da han hentede en transferfri Dame N’Doye. Han var dengang 33 år og havde ikke fået forlænget sin aftale med tyrkiske Trabzonspor. Men han havde stadig mod på mere fodbold og gerne et retur til FC København og Ståle Solbakken.

Så da den norske manager sendte en besked til Dame N’Doyes agent med en af sine kække bemærkninger, var det, at senegaleseren fik en til at filme sig selv.

»Han sendte mig en video fra en basketballhal, hvor han løb rundt i bar overkrop og kastede basketbolde for at vise, at han var klar. Jeg havde kontaktet hans agent og sagt, at ‘du er en gammel mand’. Så tog han trøjen af og viste sig frem. Men på det tidspunkt havde vi set ham i otte-ti kampe, men vi havde bare næsten ikke set ham spille angriber. Han spillede kun angriber i to-tre kampe, ellers var han på fløjen,« siger Ståle Solbakken.

Nu er Dame N’Doye 34 år, har scoret 102 mål for FC København og er på vej mod sit mesterskab nummer fire i klubben.