Den hemmelige helt: FCK-stjerne afslører stort afsavn

 

Der bliver ikke talt så meget om ham.

For Viktor Fischer, Nicklas Bendtner og Carlos Zeca har det med at løbe med overskrifterne i FC København på den ene eller anden måde. Men i ly af semi-tøffende præstationer og et skadeslazaret, der fyldes mere og mere op i FC København, har Michael Santos fået en flot start i klubben.

Med to mål gav han københavnerne ro i Telia Parken, inden Esbjerg blev sendt hjem til Vestkysten med et 3-1-nederlag. Sådan stjal han overskrifterne, og med lidt hjælp fra en tolk kunne han også sige sine første ord til den danske presse.

Det var her, han kunne fortælle om det afsavn, der også er, når man ikke scorer mål på banen, men bare sidder hjemme i sin lejlighed og forsøger at få tiden til at gå mellem træningerne.

»Det vigtige er det mentale. Og man skal være stærk for at rejse til et andet land. Jeg kommer fra Latinamerika, som er et godt stykke væk. Og her er koldt, og jeg savner selvfølgelig min familie, men indtil videre går det godt i forhold til at være langt væk fra dem,« siger Michael Santos, der ikke forventer at få familien til København.

»Jeg er vant til at være fodboldspiller, som er alene ude. De passer deres liv, og jeg passer mit liv. Det er noget, der hører med til karrieren. Så må vi se.«

12.000 km væk sidder den 26-årige uruguayaners familie så i en by lidt uden for Montevideo og kan følge med i Michael Santos’ fodboldkarriere i København. En karriere, der altså er startede med fem mål i ti kampe.

De seneste to mod Esbjerg, og de betød noget for angriberen, der har svært ved at lægge skjul på sin iver efter at vinde, når han jagter boldene på banen.

»Jeg er rigtig glad for, at jeg har scoret de to mål. Det er selvfølgelig fedt at være ham, der bliver man of the match og gør forskellen i kampen, men det handler ikke bare om sejren i sig selv, men også om at få samlet holdet og få stemningen op at køre,« siger Michael Santos.

For stemningen er ikke helt oppe at ringe på banen for FC København for øjeblikket. Der bliver arbejdet hårdt for sejrene, og efter en periode, hvor der ikke er blevet skabt mange FCK-chancer, var Michael Santos’ to mål mod Esbjerg altså vigtige.

Også for Viktor Fischer.

»Det er vigtigt, at vores angribere scorer. Pieros kommer ind og scorer, og Santos laver to. Lige om lidt kommer Nicklas også til at lave mål, og det er så vigtigt at have angribere, der scorer,« siger Fischer og fortsætter.

»Det betyder, at hele holdet tror på, at alle bolde i feltet er farlige. Det er sindssygt vigtigt. Jeg lægger mere vægt på, at angriberne laver mål, end at det lige er Santos. Jeg synes, at han gør det pisse-godt, men jeg er også glad for, at Pieros kommer ind og scorer.«

FC København har med sejren over Esbjerg skrumpet afstanden til FC Midtjylland ned til et enkelt point, men det er altså kun, indtil FC Midtjylland mandag møder Randers hjemme på MCH Arena.

Imens gør Michael Santos og FC København klar til at tage en tur til Kiev for at møde Dynamo Kiev i Europa League. Det bliver nok endnu en kamp, hvor et Michael Santos-mål vil godte. Og uruguayaneren har i hvert fald troen på sig selv nu efter skiftet fra Malaga til FC København.

»Jeg har fået mere selvtillid i forhold til sidste år. Jeg føler, at det smitter af på den måde, jeg spiller på. Jeg spiller bedre, og jeg er stærkere i de ting, jeg gør,« siger Santos.