Dansk stortalent kan blive guld værd

FC Nordsjælland vandt overbevisende med 3-1 over Vejle i lørdagens enlige Superliga-kamp.

Farum-klubbens offensiv viste fremragende takter, og især stortalentet Andreas Skov Olsen var flyvende med to scoringer. Heriblandt én på straffe. Men der var andre læringer i FCNs flotte udesejr over de rødklædte oprykkere. Her er tre af dem:

1. To målslugere kan blive en top seks-placering værd
Kun to klubber har to spillere med et tocifret antal mål i denne Superliga-sæson. Den ene er Superliga-duksen FC København. Den anden er FC Nordsjælland. Den slags kommer man langt med. Og FCN kan komme langt med Andreas Skov Olsen og Godsway Donyoh, der lørdag eftermiddag rundede de ti sæsonscoringer. Netop Donyoh er en af øjeblikkets varmeste spillere. Ikke bare i FC Nordsjælland, men i hele Superligaen. Hans form kan måske ikke blive guld værd, men den kan blive en top seks-placering og en billet til mesterskabsspillet værd. Når Andreas Skov Olsen så oven i købet også scorer - endda flere gange- og viser teknik af über-Superliga-klasse, ser det i dén grad godt ud for Farum-klubben, der har fået den perfekte startpå forårssæsonen.

2. Skov Olsen er for vild!
Andreas Skov Olsen fortjener mere end at blive nævnt bare én gang. Så god og kølig er den bare 19-årige angriber. Skov Olsen nettede to gange og har nu scoret hele 15 gange i sæsonen. Det er intet mindre end fremragende for så ung en spiller. Skov Olsen har en coolness og en teknik, som er meget få danskere spillere forundt, og han kan blive et enormt aktiv for FC Nordsjælland. Både sportsligt og økonomisk. Allerede til sommer kan større udenlandske klubber komme efter ham. Alt andet vil være mærkeligt. Men kan - og vil - FCN holde lidt på stortalentet, kan han blive en rigtig stor Superliga-angriber.  

3. Neglebidende måneder venter i Vejle
Hvor FC Nordsjælland har flere spillere, der kan score mål, er det et af Vejles helt store problemer, at de simpelthen laver for få mål. Kjarten Finnbogason fik ganske vist puttet en enkelt en i kassen til allersidst, men inden da var det umuligt for østjyderne at finde frem til nettet trods flere større chancer. Det kan blive et enormt problem for østjyderne i de vigtige nedrykningskampe, som kommer i løbet af foråret. Det lugter af nogle neglebidende kommende måneder ved Vejle Fjord.