»Vi har sagt farvel til mellemledere. Vi har sagt farvel til afdelinger. Vi har sagt, at alle kollegaer vælger deres egen chef«

Lyt til andet afsnit af »Succeskriteriet«, hvor Ane Cortzen interviewer administrerende direktør ved Dansk Design Center, Christian Bason, om arbejdsforhold i forandring.

Hos Dansk Design Center, der ligger i Blox, vælger medarbejderne selv deres chef. Administrerende direktør ved Dansk Design Center, Christian Bason. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har sagt farvel til mellemledere. Vi har sagt farvel til afdelinger. Vi har sagt, at alle kollegaer vælger deres egen chef, og vi har sagt, at den måde, vi skaber værdi på, er igennem midlertidige projekter«.

Sådan fortæller administrerende direktør ved Dansk Design Center, Christian Bason, om den nye organisationsform, de har indført, hvor faste arbejdsrutiner og -opgaver i efteråret 2020 blev kastet op i luften.

I femte sæson af podcasten »Succeskriteriet« inviterer Ane Cortzen for hvert afsnit en ny erhvervsleder i studiet, som har satset stort på de nye kriterier for succes.

Høj profit og hurtig vækst er ikke længere nok for at skabe en succesfuld forretning. I dag er samfundet, naturen og menneskets fælles udfordringer blevet en større del af dagsordenen for danske virksomheder. Det har ændret spillereglerne i erhvervslivet og på markedet, hvor forbrugere, organisationer og medarbejdere kræver nye tiltag og løsninger fra virksomheder og iværksættere.

Det er ikke kun inden for grøn omstilling og bæredygtighed, men også ligestilling og diversitet, kommunikationsstrategier mod shitstorms, handlingsplaner mod sexisme og krænkende adfærd og fleksible arbejdsforhold er nye parametre, som virksomheder i dag bliver målt på.

I andet afsnit fortæller Christian Bason, der både har forsket, skrevet om og underviser i organisationsledelse, hvilke erfaringer Dansk Design Center har gjort sig det seneste år, hvor ansvaret for eget arbejde er rykket helt tæt på den enkelte medarbejder.