Hun har været med til at stifte festivalen Distortion og Karriere Bar. Nu arbejder hun med bæredygtighed i byggebranchen: »Nogen skal gå forrest«

Lyt til niende afsnit af »Succeskriteriet«, hvor Ane Cortzen interviewer stifter af Distortion Festival og Karriere Bar, Lærke Hein, som nu arbejder for ejendomsvirksomheden NREP

Lærke Hein fra NREP, som arbejder på et projekt i Tunnelfabrikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der er mange penge på spil, satser den sociale og kulturelle entreprenør, Lærke Hein, og ejendomsvirksomheden NREP på bæredygtige byggeprojekter. Og det er ikke kun bæredygtigt i én forstand, for hvis man skal forstå, hvad det vil sige at bygge bæredygtigt, så foregår det på flere planer.

»Der er nogen, der skal gå forrest. Det er der altid, og så skal vi turde at se bæredygtighed som noget mere holistisk, så man ikke isolerer miljøet, økonomien og det sociale«, fortæller Lærke Hein, som har en lang karriere bag sig i kulturbranchen.

I femte sæson af podcasten »Succeskriteriet« inviterer Ane Cortzen for hvert afsnit en ny erhvervsleder i studiet, som har satset stort på de nye kriterier for succes.

Høj profit og hurtig vækst er ikke længere nok for at skabe en succesfuld forretning. I dag er samfundet, naturen og menneskets fælles udfordringer blevet en større del af dagsordenen for landets virksomheder. Det har ændret spillereglerne i erhvervslivet og på markedet, hvor forbrugere, organisationer og medarbejdere kræver nye tiltag og løsninger fra virksomheder og iværksættere.

Det er ikke kun inden for grøn omstilling og bæredygtighed, men også ligestilling og diversitet, kommunikationsstrategier mod shitstorms, handlingsplaner mod sexisme og krænkende adfærd og fleksible arbejdsforhold er nye parametre, som virksomheder i dag bliver målt på.

I niende afsnit fortæller Lærke Hein, hvordan hun hos NREP blandt andet arbejder med en ny bydel i Tunnelfabrikken nord for København. Her skal opføres 80.000 kvm byggeri, men spørgsmålet er, hvordan det er muligt at opføre en helt en ny bydel, der også er bæredygtig.